O familie cu 8 copii fără posibilități au primit cadou cursuri de dicție

O familie cu 8 copii fără posibilități au primit cadou cursuri de dicție

Cursuri de dicție gratuite pentru o familie cu 8 copii fără posibilități

 

De săptămâna trecută Dicție.ro a început să participe la proiectul #deladefavorizatlaexcelenta împreună cu #AsociatiaKastel. Este vorba despre ore de dicție cu copii din mediul defavorizat, din Zizin, județul Brașov, 8 frați dintre copiii de condiție precară din România care au și ei dreptul la educație.

Am stat de vorbă cu ei despre ce înseamnă dicția, pronunția, vorbirea corectă și de ce este atât de important să comunicăm corect și clar.

Am început cu Alex, cel mai mare dintre cei 8 frați, care are 18 ani, singurul care are acces la școala online. La doua ședință i s-a alăturat Matei, unul dintre frații gemeni de 12 ani. Vom face orele cu toți cei 8, pentru că vrem să le dăm o șansă tuturor.

8 frați, un sigur telefon, o oră de dicție. Copiii fac cu rândul, dar nu contează. Sunt cu zâmbetul pe buze și gata să afle cât mai multe lucruri care cu siguranță îi va ajuta. Cu mic, cu mare s-au așezat în fața ecranului, unde trainerul de dicție i-a întâmpinat.

Au făcut primul pas și au aflat o mulțime de lucruri: ce înseamnă vorbirea, cum facem să avem o dicție corespunzătoare, cum să ne facem auziți și să comunicăm mult mai bine etc.

Cei 8 abia așteaptau să participe la cursul de dicție, sunt dornici să învețe lucruri noi, au potențial și se bucură că lumea îi vede, le dă valoare și îi ajută. Dar în cele din urmă s-au descurcat de minune. Faptul că au fost bucuroși și au profitat de această ocazie a făcut ca noul curs să fie unul reușit.

Cine sunt frații Brumar? Familia Brumar care este compusă din 10 persoane. Mama, Otilia, este casnică. Tatăl, Tiberiu, până înainte de pandemie lucra zilier acolo unde putea fi plătit mai bine decât salariul minim pe economie. De 6 ani familia este ajutată de Asociația Kastel, aducând îmbunătățiri gospodăriei și provizii, ducând copiii în taberele pentru copii defavorizați. Scopul este de a depista calitățile și potențialul fiecarui copil. Alex a terminat profesională și a fost introdus în programul #deladefavorizatlaexcelenta, astfel că a fost înscris în clasa a XI-a la zi. Dintre copiii Brumar, Alex, cel mai mare, și Filip, cel mai mic dintre băieti, s-au evidențiat cu un mare potențial. Saul, de asemenea, are potențial actoricesc. Gemenele, și ele calcă pe urmele fratelui mai mare. Gemenii și cel de al doilea băiat al familiei răspund mai greu și cu mai puțin interes provocărilor intelectuale.

 

Toții copiii merită să aibă o șansă la o viață normală, să se integreze, să aibă încredere în ei și să reușească să se descurce singuri în viața de adult.

Echipa Dicție.ro a mai organizat ateliere de dicție, de povești, de pictură pentru copii din centre de plasament, din medii defavorizate, precum și pentru copii cu autism și suntem mândri că putem oferi copiilor ocazia de a studia și a se dezvolta.

Copiii au lucrat de pe manualul de dicție pentru copii „Străfurnica și prietenii săi”, de Carmen Ivanov.

Manualul de dicție pentru copii „Străfurnica și prietenii săi” cuprinde peste 400 de aplicații practice și 20 de povești ilustrate cu exerciții de dicție ascunse în ele.

În jur de 2000 de copii sunt diagnosticaţi anual cu tulburări de vorbire sau de scriere. Pentru ei, e vital ca părinţii să-şi dea seama că lucrurile nu stau tocmai bine şi să-i ducă din vreme la un specialist. Foarte multe dintre defectele de vorbire pot dispărea cu totul prin exerciţiu sau pot fi măcar atenuate dacă sunt identificate la timp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *