Cum poți ajunge narator de audiobook? Primii pași (Partea 2)

Cum poți ajunge narator de audiobook? Primii pași (Partea 2)

Fără povești, lumea pe care o știm astăzi ar fi goală și fără savoare.

Poveștile fac parte din viața fiecăruia dintre noi. Fie că alegem filme, seriale, cărți clasice sau cărți audio, povestea este unul dintre elementele care trasformă produsul respectiv din ceva mediocru în ceva foarte bun.

În cazul audiobook-urilor, pe lângă povestea care trebuie să fie fără cusur, și vocea naratorului trebuie să aibă câteva elemente care să transforme experiența ascultătorului în ceva special.

Așa cum ți-am promis, am revenit cu partea două a articolului – Cum poți ajunge narator de audiobook? Primii pași

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Dicție bună, narator mai bun

Dicția este de bază atunci când produci conținut. O vorbire corectă și îngrijită va fi și un semn de profesionalism.

Felul în care vorbești poate fi îmbunățățit rapid cu exercițiile potrivite.

Trebuie să înveți să stăpânești foarte bine pronunția, volumul vocii, ritmul, inflexiunile. De asemenea, trebuie să poți transmite diverse emoții: empatie, siguranță, optimism, tristețe sau fericire.

Voluntariat

Una dintre cele mai simple și, probabil, la îndemână modalități de a intra în domeniu este să faci voluntariat. În străinătate există multe cluburi specializate în lectură pentru persoanele cu deficiențe de vedere sau pentru copii cu nevoi speciale.

Această metodă s-ar putea să nu îți aducă un venit, dar este o modalitate foarte bună să câștigi experiență și, cel mai important, să te faci util unor oameni mai puțin norocoși ca tine.

Vei avea și posibilitatea de a primi feedback instant cu privire la felul în care interpretezi poveștile, lucru foarte prețios pentru tine având în vedere că să fii voice-over de audiobook presupune să stai multe ore singur, într-un studio.

Networking și evenimente

Indiferent de experiența pe care o ai, socializarea cu alți oameni din domeniu este esențială. Nu vorbesc doar de alți naratori, ci și de oameni de marketing, de editori, de „voci” din reclame sau din desenele animate.

Evenimentele reprezintă întotdeauna un loc excelent pentru a întâlni alți profesioniști din domeniul tău și, eventual, pentru a găsi următoarea ta oportunitate în carieră.

Sunt foarte multe evenimente gratuite organizate de oameni cu multă experiență care se axează exact pe oportunitățile pe care networking-ul le aduce. Le poți găsi pe Facebook, Instagram și, mai ales, pe LinkedIn.

Social Media

Că tot veni vorba… Platformele de social media pot fi instrumente incredibil de utile pentru oameni din multe profesii, dar în special pentru un voice over în devenire.

O vorbă foarte populară în urmă cu câțiva ani era: „Nu ești pe internet, înseamnă că nu exiști”.

Munca ta trebuie să fie pe internet, dar trebuie să fie în locurile potrivite. Asigură-te că îți dezvolți treptat și sigur prezența pe social media. Există șanse bune că vei obține următorul tău angajament datorită eforturilor tale.

Echipament

În foarte multe domenii nu contează, cel puțin la început, echipamentul pe care îl folosești.

Dacă lucrurile devin mai serioase și începi să ai proiecte plătite, ar trebui să alegi un microfon unidirectional, o masă, un stativ și o încăpere antifonată pe cât posibil. Vei avea nevoie și de un mixer de sunet.

Procesarea sunetului contează foarte mult. Audacity și Adobe Audition sunt două programe foarte potrivite și pentru care găsești tutoriale pe internet.

Curs de Voice Over de Audiobook, online

Dacă îți dorești să fii vocea cărților pe care, mai nou, le ascultăm, hai la cursul de Voice Over de de audiobook! Atenție, locurile sunt limitate!

O voce antrenată pentru lecturarea de audiobook este esențială pentru transmiterea emoțiilor, pentru a introduce ascultătorul în atmosfera și epicul romanului sau pentru a anima diverse personaje (mai ales în cărțile pentru copii). O voce antrenată ajută la menținerea atenției și la asigurarea înțelegerii mesajului transmis.

Următorul curs are loc între 07 -28 decembrie 2023.

 

Foto: Pexels

Carmen Ivanov, la Tați în aer de la Europa FM: „E important să le vorbim uneori copiilor ca unor oameni mari”

 

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară între 07-08 octombrie 2023 Curs Voice Over.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *