Știați că „muppets” este un cuvânt inventat chiar de creatorul celebrei francize?

Știați că „muppets” este un cuvânt inventat chiar de creatorul celebrei francize?

Cu toții cunoaștem celebra franciză The Muppets, producția cu popularele păpuși descrise de critici ca fiind „un grup de personaje cunoscute pentru stilul absurd și auto-referențial de comedie schițată”.

Personajele Muppets includ o varietate de creaturi, cum ar fi Kermit the Frog, Miss Piggy, Fozzie Bear sau Gonzo.

După ce au fost create în 1955 de către Jim Henson, ele au devenit o franciză Disney care cuprinde filme, seriale de televiziune și înregistrări muzicale.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

De la ce vine „muppets”?

Termenul Muppets a fost inventat chiar de păpușarul englez Jim Henson. Acesta a declarat că a pornit de la două cuvinte englezești:

marionettes (marionete) și pupets (păpuși).

Disney a reînregistrat drepturile de autor ale francizei în 2008, ca o anticipare a celui de-al șaptelea film al francizei, din 2011. Un al optulea film, Muppets Most Wanted, a fost lansat la 21 martie 2014.

Curs de Design Thinking pentru copii, 13 ianuarie 2024, la București

16 locuri sunt disponibile la cursul de Design Thinking pentru copii. Vârsta minimă de participare este de 12 ani.

Gândirea orientată către design, sau Design Thinking, așa cum a fost preluată la nivel internațional, este o metodă utilizată pentru analizarea nevoilor oamenilor și dezvoltarea de produse și servicii care să răspundă acestora.

Design Thinking nu este însă doar pentru adulți, ci se pretează foarte bine copiilor, dezvoltându-le capacitatea de rezolvare a problemelor, stimulând inovația, empatia și gândirea critică. Copiii, cu curiozitatea lor naturală și mintea lor imaginativă, sunt candidații perfecți pentru a valorifica potențialul acestui tip de gândire.

Tabăra de Radio, la Bușteni, 19-21 ianuarie 2024

Dacă vrei să te simți ca un DJ de radio avem o veste bună. Încep înscrierile pentru Tabăra de Radio!  Veți prezenta și concepe  două emisiuni de radio în regim de LIVE. Pe parcursul weekendului vom avea activități de dicție și radio, (dacă ne rămâne timp mergem și în drumeție) și, desigur, distracție și voie bună la jocurile de seară într-o atmosferă de pertrecere.

Costul total pentru Tabăra de Radio este de 1500 de lei. Te poți înscrie AICI – și bifeză TABĂRA DE Radio.

Vor fi realizate înregistrări audio cu fiecare participant în parte la activitățile de radio. Vom realiza două emisiuni de radio de la cap la coadă – cu intervenții în doi și buletine de știri.

Foto: Captură/Official Trailer/YouTube The Muppets

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din 27 ianuarie 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 419

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *