Importanța dezvoltării abilităților de public speaking

Importanța dezvoltării abilităților de public speaking

Abilitățile de public speaking sunt utile atât pentru dezvoltarea la locul de muncă, într-un business, cât și pentru dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine etc. Dincolo de a stabili o bază pentru avansarea în carieră, abilitatea de a vorbi confortabil și eficient în public te va ajuta să:

  • Consolidezi sau să-ți formezi abilitățile de team-building, de colaborare, de muncă în echipă și, de ce nu, de lider;
  • Împărtășești ideile cu ușurință și să oferi soluții la problemele legate de muncă;
  • Câștigi respectul atât din partea angajatorilor, cât și din partea colegilor de muncă;
  • Creezi conexiuni care pot duce la noi oportunități profesionale;
  • Devii un ascultător mai bun pentru a oferi același respect pe care ți-l dorești în timpul prezentărilor;

Beneficiile acestor abilități se transferă cu ușurință și în alte domenii ale vieții. Îmbunătățește-ți relațiile împreună cu succesul profesional printr-o comunicare clară și eficientă.

Poate dura timp pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de vorbire în public. Cheia este dorința de a practica și de a exersa din nou și din nou. Și, mai mult, de a te expune constant. Nu vei învăța niciodată din cărți așa cum vei învăța stând pe o scenă, în fața oamenilor. Nu uita, cei mai buni vorbitori în public sunt cei care au fost în fața oamenilor de mii de ori și care, după un eșec, nu s-au lăsat doborâți, ci au venit cu ceva nou, s-au reinventat, au găsit modalități noi de a ajunge la inimile ascultătorilor.

 

Curs de Dicție și Public Speaking

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uită de spații mici, întuneric și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.
La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

 

sursa foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *