Exerciții de încălzire a gurii pentru copii – logopedie

Exerciții de încălzire a gurii pentru copii – logopedie

Înainte de a începe să exersăm exerciții și texte specifice care ne ajută la pronunție, la optimizarea anumitor sunete și pentru a avea o vorbire cât mai corectă și eficientă, încălzirea reprezintă un pas important în acest proces.

Și, puțină gimnastică facială, nu strică niciodată!

 

↘ Respirația

Respirația are un rol imporant. Cel mai eficient tip de respirație este respirația diafragmatică. Nu ne ajută respirația din piept sau din gât, deoarece, cea din urmă, va leza corzile vocale și va trebui să facem pauză vocală în cele din urmă.

Respirația ne ajută să puntem spune un text cât mai rapid, să articulăm cât mai bine cuvintele,  să nu vorbim sacadat și să putem facem pauze corecte și când trebuie făcute în vorbire.

 

↘ Încălzirea buzelor

Trebuie eliminată orice presiune atât de la nivelul feței, cât și de la nivelul gurii. Încălzirea buzelor ne ajută, de asemenea, la articularea tuturor sunetelor și pentru ca ele să se audă așa cum trebuie.

 

 

↘ Încălzirea limbii

Datorită limbii putem articula și pronunța corect. Gimnastica limbii este foarte importantă deoarece relaxează și încălzește în același timp acest organ și îl face mult mai mobil pentru a nu întâmpina dificultăți atunci când vorbim.

↘ Încălzirea facială

Să nu uităm de gură și față. Sunt o mulțime de mușchi care sunt încordați și ne țin gura într-o poziție mult prea mică și sunetul nu poate ieși așa cum ar trebuie să o facă. Încălzirea aceasta ne ajută să ne relaxăm și să putem pregăti terenul pentru exercițiile pe care le vom face ulterior.

 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *