Carmen Ivanov

carmen-ivanov1

Carmen Ivanov, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România, s-a născut la Reșița, oraș în care a locuit până la absolvirea liceului. Deși întreaga carieră a activat în domeniul radio și tv, facultatea pe care a absolvit-o este Dreptul și, mai mult, și-a continuat studiile cu un master în Științe Penale la Universitatea de Vest, Timișoara. Și-a început cariera în jurnalism la postul Radio Contact Reșița, ca prezentator de știri. Tot la Radio Contact a realizat și primele 500 de emisiuni de divertisment, de la producții de linie până la emisiuni specializate pe zona de gaming și IT.

A hotărât apoi să părăsească stația locală Radio Contact Reșița pentru un post de prezentator de știri la Radio București, din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, pentru ca ulterior să se mute la Radio Mix FM, în postul de coordonator de știri, iar, în paralel, a luat primul său contact cu lumea televiziunii la postul N24, unde a fost, pe rând, editor de știri, voice over și prezentator. Realitatea TV a fost însă televiziunea emblemă pentru Carmen Ivanov, acolo unde a ocupat funcțiile de editor de jurnal și senior-editor la secția de social, dar după cinci ani a părăsit televiziunea și s-a întors în radio, la City FM, în calitate de director de știri.

Carmen Ivanov a fost selecționată pentru singurul sintetizator vocal din lume în limba română, creat de către o echipă din Polonia, care a căutat vocea perfectă pentru acest sintetizator. Programul a descompus în foneme vocea înregistrată inițial, iar acum recompune cuvinte, altfel spus, poate traduce cuvintele scrise în vorbe rostite și are aplicaţii multiple, de la comunicarea între persoane cu dizabilităţi, la trimiterea de e-mailuri audio.

Primul curs de dicție susținut de Carmen Ivanov a fost pentru un grup de prezentatori de radio din diferite posturi din București, la Centrul pentru Jurnalism Independent, unde a devenit trainer permanent, mai apoi alăturându-se echipei Școlii de Televiziune înființate de Vlad Ionescu, unde susține, în prezent, toate cursurile de dicție și lecturarea știrilor la microfon. De asemenea, a fost trainer al Școlii Radio, un proiect realizat de City FM și Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Alte cursuri a susținut în zona de Public Speaking și Voice Over, în cadrul MediaTraining.ro.

Peste 2000 de persoane au participat în ultimii zece ani la cursurile susținute de Carmen Ivanov, trainer acreditat ANC (CNFPA).

1 Comentariu

  • Claudia Posted 28/12/2018 18:04

    Draga Carmen Ivanov,
    Chiar mi-aş dori şi vă rog mult să faceți un curs şi pentru copii sau adolescenți.
    Mulțumesc mult

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *