Discursul perfect – PARTEA I

Discursul perfect – PARTEA I

Actorul George Jessel spunea: “creierul uman începe să lucreze imediat ce ne naștem și nu se oprește niciodată decât atunci când ne ridicăm pentru prima dată să vorbim în public.”

Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru ca ieșirea noastră din anonimat să fie una plăcută și mai puțin stresantă, iar primul dintre acestea este: să nu fugiți. Desigur, nu vorbim despre fugă la modul propriu, ci ne referim la ceea ce numim „amânare”. Nu amâna ceva inevitabil. Oricât de mult ți-ar displăcea, tot va trebui să o faci. Acesta este cursul vieții, toți trebuie să trecem prin emoțiile acelea ale vorbitului în public, așa că nu amâna.

Pe de altă parte, cea mai mare greșeală a vorbitorului în public este să nu-și organizeze discursul. Chiar dacă acesta știe foarte bine tema, nu își aranjează logic secvențele. Dacă faceți asta, există riscul să uitați unele idei, să vă blocați și să păreți că nu cunoașteți îndeajuns de bine subiectul. Audiența simte asta.

Un alt aspect extrem de important este modul în care arătați. Hainele pe care le purtați trebuie să arate nemaipomenit. Nu trebuie să fie cele mai scumpe, însă trebuie ca voi să fiți mulțumiți de cum arătați. Dacă vă gândiți în timpul discursului că nu sunteți mulțumit de modul în care sunteți îmbrăcat, acest lucru se vede și nu e plăcut de public. Îmbracă-te cu ceea ce-ți place și fii mulțumit de tine. Dacă tu ai încredere în tine și în cum arăți, nimic nu te poate opri.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *