Discursul perfect – PARTEA II

Discursul perfect – PARTEA II

Discursul perfect este același discurs. De-a lungul timpului, chiar dacă ții foarte multe speech-uri, acestea se schimbă.

Fie modifici introducerea, fie modifici povestirile, schimbi ordinea, schimbi abordarea. Însă, discursul perfect se obține după multe luni de muncă și, așa cum am mai spus și sus, discursul perfect e același discurs cu care te vei prezenta și în următorul loc.

Dar ceva nu se leagă. Cum ne dăm seama că discursul pe care l-am ținut este cel perfect. Este foarte simplu: îți dai seama că ai realizat o treabă excelentă, atunci când la finalul discursului cineva din public vine la tine și îți face o ofertă de muncă. Abia atunci poți să declari că speech-ul tău este cel câștigător și că pe el trebuie să mizezi și de acum încolo.

Un secret al vorbitorilor de performanță stă în voce. Nu mă refer neapărat la tipul de voce. N-ai nevoie de o voce de radio ca să ții discursuri, ci de dicție. Un vorbitor care dorește să se facă auzit trebuie să știe ce volum al vocii să folosească, cuvintele care-i ies din gură trebuie să aibă în primul rând înțeles și sunetele trebuie să fie foarte clare, astfel încât între vorbitor și audiență să se stabilească un fel de raport. Am participat la numeroase întâlniri și cea mai mare problemă a vorbitorilor este să se facă înțeleși de public. Nu contează experiența pe care o ai, toate seminariile ținute și modalitatea de predare. Dacă nu dispui de o dicție bună, audiența observa acest aspect și vei fi taxat. Atât de taxat încât nu-ți vei putea găsi niciodată discursul perfect, atât de taxat încât nu va veni niciodată acea ofertă de muncă din public.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *