INEDIT. Un actor care dă „voce” monștrilor și creaturilor din filme | Dee Bradley Baker

INEDIT. Un actor care dă „voce” monștrilor și creaturilor din filme | Dee Bradley Baker

Meseria de voice-over îți oferă o gamă largă de posibilități când vine vorba de zonele în care poți profesa. Poți fi inclusiv vocea monștrilor și creaturilor populare în filme, jocuri video și, bineînțeles, desene animate.

Este și cazul lui Dee Bradley Baker, un voice over remarcabil.

Dee Bradley Baker este un actor american din Indiana. A devenit cunoscut pentru prima dată pentru că l-a interpretat pe Olmec în Legendele Templului Ascuns, apoi după ce l-a dublat pe Daffy Duck în Space Jam.

Este bine cunoscut pentru că a dat voce lui „Klaus”, peștele de aur nefericit, în „American Dad”, „Ra’s al Ghul” în „Batman: Arkham City”, „Momo și Appa” în „Avatar: The Last Airbender”, „Perry the Platypus” în „Phineas&Ferb”, „Kevin the Sea Cucumber” în „SpongeBob SquarePants”.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Cine e Dee Bradley Baker și ce anume îl face o voce indedită?

Mulți oameni spun despre Dee Bradley Baker că s-a născut cu un talent, însă actorul subliniază că este și multă muncă și pasiune în joc. Și acest lucru e cu siguranță adevărat dacă ne gândit că a interpretat peste 2.500 de personaje și voci diferite.

„Pentru mine, vocea creaturilor este la fel ca orice altă interpretare. Găsim rapid starea și tonul potrivit și apoi îi dăm drumul în poveste”, spune el pe blogul personal.

Și continuă:

„Fiecare proiect este unic și necesită un amestec distinct de personalitate și interpretare. Fie că dău viață unui animal de casă sau unui monstru, vocea trebuie să fie conectată în mod imperceptibil și autentic la scenă, cu subtext, sincronizare și intenție. Asta este ceea ce aduc cu vocea mea.

Este vorba de aduce la viață eficient și invizibil povestea cu ajutorul vocii. Treaba mea este completă dacă publicul este atras în poveste și nu se gândește deloc la implicarea mea”, spune e actorul.

Spune că este inspirat în interpretarea sa de felul în care arată gândacii și insectele, pe care le numește fascinante și un fel de „roboți extratereștri”.

VIDEO. Dee Bradley Baker – Un actor care dă „voce” monștrilor și creaturilor din filme

Foto: Captură Youtube/Great Big Story

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară între 09 – 10 decembrie 2023 Curs Voice Over.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *