De unde provine denumirea regiunii Alsacia, destinație foarte populară în Franța?

De unde provine denumirea regiunii Alsacia, destinație foarte populară în Franța?

Alsacia este una dintre cele mai populare regiuni din Franța. Te-ai întrebat vreodată de unde provine denumirea acestei regiuni Estice și ce înseamnă?

Înainte de răspunsul corect, îți voi prezenta și câteva date despre Alsacia:

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Cele mai populare două orașe din regiune sunt Strasbourg (capitala regiunii și unul dintre cele trei sedii oficiale ale Parlamentului European) și Colmar – o destinație foarte cunoscută mai ales pentru târgul de Crăciun care se organizează aici.

Alsacia se află la granița cu Germania. Și-a încetat existența ca regiune administrativă separată la 1 ianuarie 2016, când a fuzionat cu regiunile Lorena și Champagne-Ardenne, formând împreună regiunea Grand Est.

Alsacia a fost transformată de diversele curente istorice și culturale de-a lungul timpului. Amprenta germană este încă foarte vizibilă în zonă,  regiunea fiind atribuită Germaniei după partajul Imperiului Carolingian din anul 843. Ulterior, Alsacia a fost anexată de Franța în 1681. În urma războiului franco-prusac din 1870 regiunea revine Germaniei, dar este din nou încorporată Franței în 1918.

Curs de Voice Over, în 17 februarie 2024, la București

De unde vine denumirea Alsacia?

Locuitorii regiunii se numesc alsacieni. Potrivit anumitor surse, etimologia denumirii Alsacia nu este stabilită în mod clar. Ar exista mai multe teorii, la care se adaugă și faptul că denumirea este rezultatul transformărilor aduse de fiecare dintre limbile celtică, latină, francă și alemanică.

Etimologia bazată pe ipoteza vorbitoare de limbă germană: „Alsacia” ar proveni direct din Elsass, care ar desemna principalul râu alsacian care traversează regiunea de la sud la nord. Elsass ar însemna „țara de pe malurile celor bolnavi”.

Cu toate acestea, o altă sursă susține că numele s-ar referi la o întindere de râuri mici și mlaștini.

Foto: Raul Bambu

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din 17 februarie 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *