De ce o zi de lucru de 5 ore este mai productivă

De ce o zi de lucru de 5 ore este mai productivă

O zi de lucru de numai 5 ore poate crește considerabil productivitatea unei companii. Cum? Aflăm din articol.

Nu doar că o zi care are doar 5 ore de muncă este mai puțin stresantă, dar angajații se pot concentra mai mult și muncesc mai intens într-un timp mai scurt.

#1 Energie

Energia este un element important atât pentru angajator, cât și pentru angajat. O zi de lucru de cinci ore reprezintă durata potrivită pentru ca ambele părți să-și ducă la bun sfârșit sarcinile. Și asta fără ca cineva să se simtă stresat sau extenuat.

#2 Mai mult timp pentru a te concentra pe alte lucruri

De obicei, un angajat are mai mult sarcini: unele importante, altele mai puțin importante. Odată cu reducerea orelor de muncă, angajatul tinde să se ocupe mai întâi de cele mai importante sarcini, deci va fi mai productiv și îi va rămâne timp în plus pentru celelalte activități care nu sunt atât de vitale în ceea ce privește productivitatea.

(P) Vrei să vorbești mai bine, urmează cursurile de dicție oferite de dictie.roDETALII GĂSEȘTI AICI

#3 Toată lumea priroritizează ceea ce trebuie finalizat

Angajații au ca prioritate lucrurile ce trebuie terminate în primul rând, în loc să facă totul deodată. Să nu uităm: priroritizarea este cheia către productivitate. De fapt este cheia pentru orice domeniu. Sunt foarte multe puncte pe to do list-ul cuiva, deci este esențial să clarificăm primele situații, iar mai apoi să ne aruncăm ochii în josul listei.

#4 Mai puțină presiune pe șef

Presiunea este inamicul public numărul unu al productivității și al calității. Stresul în cantități mici poate fi bun, însă chiar și așa stresul dăunează organismului. Unii oameni sunt de părere că presiunea pusă pe angajat îl face pe acesta să-și ducă la bun sfârșit sarcina. Și, desigur, un angajat trebuie să fie perfect și să nu facă greșeli. Ei bine, dacă se pune presiune asupra lui, el are șanse mai mari să facă o greșeală, asta chiar dacă a terminat sarcina la termen, și pe placul șefului. Chiar dacă sună ciudat, o zi de lucru de numai cinci ore elimină atât stresul angajatului, cât și pe cel al șefului.

#5 Calitate mai bună

Atunci când nu există frica de a sta peste program, toate lucrurile merg mult mai bine. Stresul dispare și munca prestată de angajați are o calitate mai bună. Care e diferența dintre o pagină scrisă complet, dar plină de greșeli, și 4 fraze scrise perfect?

#6 Angajații își iau munca în serios

Munca trebuie luată mereu în serios, dar dacă ziua de lucru este prelungită, atunci angajații tind să amâne ceea ce au de făcut în mod normal și să aștepte încheierea programului. Totul se face doar la trecerea timpului și asta se resimte la productivitate.

De fapt, în orice domeniu totul se rezumă la productivitate.  Cu cât angajații sunt mai fericiți și lipsiți de stres, cu atât profitul companiei va crește și, implicit, nivelul de succes al firmei.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 742

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *