De ce ne temem să vorbim în public?

De ce ne temem să vorbim în public?

Ei bine, ar putea fi vorba de mai multe motive în afară de cele menționate mai jos, dar acestea 3 reprezintă motivele cel mai des auzite și întâlnite printre cei cărora le este teamă să vorbească în public. 

Comunicarea clară a ideilor și prezentarea lor în fața unei audiențe este o componentă esențială a succesului în mai multe domenii ale vieții. A fi un bun vorbitor te poate ajuta să avansezi în carieră, să-ți dezvolți afacerea și să creezi legături puternice. Te poate ajuta să-ți împărtășești ideile și să faci oamenii să se preocupe având în vedere problemele care îi afectează în mod direct. Pentru a face toate aceste lucruri trebuie experiență, timp petrecut în fața unui public și idei. Și uneori, singurul lucru care stă între tine și publicul tău este frica.

1) Teama de a fi judecat

Judecata este inevitabilă, așa că lasă-i să te judece. Evident, sfatul nostru este să nu lași asta să te definească. Aproape tot timpul, unei părți din public nu îi pasă de tine sau de ceea ce spui, ei sunt acolo pentru a se distra. Așa că nu uita că cel mai important este să duci discursul/prezentarea până la capăt, să te axezi pe mesaj și să creezi o legătură cu cei atenți și implicați.

 

2) Neîncrederea în abilitățile personale sau îndoiala de sine

Nimeni nu se naște cu pachetul complet de abilități, iar stăpânirea lor necesită timp și practică. Trebuie să începi de la elementele de bază și exersând tot de des vei ajunge să stăpânești acele abilități la care visai. Învățarea unei abilități te face mai încrezător și nivelul stimei de sine va crește.

 

3) Eșecuri din trecut

În loc să încerci să scapi de capcanele de pe drum, învață din greșelile din trecut și mergi mai departe. Bucură-te de ele pentru că doar așa vei ști unde anume nu stăpânești situația. Din accidente se nasc cei mai buni vorbitori. Nu uita: Roma nu s-a construit într-o singură zi!

 

Multe beneficii ale schimbului de informații și idei în public depășesc cu siguranță nevoia de a ne proteja față de „oroarea” de a vorbi în fața altora. Experimentează, ascultă-te, muncește, exersează. Și riscă! Cu timpul, vei ajunge să te simți în largul tău pe o scenă, în fața unui public.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Mihai Crăciun (Radio Gold FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

Foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *