De ce e bine să ai o audiență mare atunci când vorbești în public?

De ce e bine să ai o audiență mare atunci când vorbești în public?

Știm cu toții deja: ne este frică să vorbim în public. Nu e niciun mister. Ne e teamă de părerea celorlalți, ne temem că poate mesajul nostru nu va fi primit corespunzător de public, ne e frică de blocaje și ne temem dacă în sală sunt mai mulți oameni decât de obicei.

Dar oare e ultimul un motiv de îngrijorare sau reprezintă, de fapt, un avantaj?

Teoria e următoarea: fiecare vorbitor are un număr finit de emoții. Cu cât numărul celor din sală este mai mare, energia negativă emanată de speaker se împarte la toți cei prezenți și este absorbită în mod egal. Dacă în sală numărul oamenilor este mare, șansele ca mesajul tău să fie înțeles și aprobat cresc vizibil – fapt care vine în ajutorul vorbitorului. Concret, cu cât sunt mai mulți în sală, cu atât cresc șansele ca cineva să găsească amuzante glumele tale și să râdă sau să înțeleagă clar mesajul livrat de tine și să aplaude. Și crede-mă, e nevoie de unul singur care să înceapă să aplaude.

Așadar, atunci când trebuie să țineți un discurs în fața unei audiențe mari, încercați să vedeți părțile bune, nu doar pe cele rele.

Avantajul este al celui care și-l creează, nu al celui care se plânge.

Vrei să te înscrii la un curs de vorbit în public sau la unul de dicție? Intră pe LINK.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *