De ce avem nevoie de abilitățile de public speaking

De ce avem nevoie de abilitățile de public speaking

Abilitățile de vorbit în public se referă la talentul de a te adresa în mod eficient unui public. Indiferent dacă te afli în fața unui grup de oameni pe care îi cunoști deja sau a unei mulțimi de străini, abilitatea de a le comunica cu claritate și încredere mesajul tău reprezintă conceptul de „public speaking”.

Pot exista o mulțime de tipuri de interacțiune între vorbitor și public. Diferența de bază, însă, dintre o discuție ocazională și vorbirea în public este că aceasta din urmă are mai multe scopuri, ia mai multe elemente în calcul și este destinată evenimentelor de sărbătoare, divertisment, influențare, informative etc.

⥤ De ce este important vorbitul în public

O bună abilitate de a vorbi în public poate avea un impact imens asupra carierei tale din următoarele motive:

 

⥬ Demonstrează cunoștințele tale

Ești în formă maximă întotdeauna când îți poți articula gândurile în mod clar și eficient. Abilitățile de vorbit în public te ajută să faci exact asta. La urma urmei, adevărata valoare a cunoștințelor pe care le deții nu poate fi realizată decât atunci când le poți arăta și pune în aplicare.

 

⥬ Arată câtă încredere ai în tine

Nu numai că vorbirea în public îți crește cunoștințele în timpul procesului de pregătire, dar îți dezvoltă încrederea în sine. Indiferent dacă participi la un interviu pentru un loc de muncă sau speri să obții o mărire de salariu, încrederea este ceea ce te va face să ieși în evidență.

 

⥬ Te ajută să gestionezi situațiile mai bine și să fii un lider mai bun

Cu cât urci mai sus pe scara carierei, cu atât va fi mai mare numărul de persoane pe care va trebui să le conduci. Ca urmare, crește și nevoia de a stăpâni abilitățile de vorbit în public.

Cum să îmbunătățești abilitățile de vorbit în public

Iată câteva sfaturi utile pentru îmbunătățirea abilităților de a vorbi în public:

 

⥬ Practică

După ce ai pregătit o prezentare sau un discurs, oferindu-i un flux logic și făcând-o mai vibrantă prin adăugarea de exemple, povești și elemente atrăgătoare din punct de vedere vizual, abia atunci începe adevărata ta pregătire. Dacă te întrebi ce înseamnă asta, nu uita că practica este cheia. Exersează-ți singur discursul / prezentarea sau încearcă să vorbești în fața altor persoane până când poți vorbi fluent cu încredere și până când te vei simți confortabil. Acest lucru te va face să-ți reglezi tonul, ritmul, volumul, vocea, respirția, cuvintele.

 

⥬ Accentuează-ți punctele forte

Analizează-te ca vorbitor public și identifică-ți punctele forte și punctele slabe. Cei mai mulți dintre noi tind să imite alți vorbitori publici care sunt populari. Cu toate acestea, cel mai bun mod este să fii tu însuți și să te concentrați asupra propriilor puncte forte. De exemplu, s-ar putea să ai un bun simț al umorului care te va ajuta să atragi atenția mulțimii sau poate că ești un povestitor interesant sau poate ești priceput în a explica clar idei complexe. Indiferent de puterea ta, folosește-o cu înțelepciune pentru a menține atenția publicului tău.

 

⥬ Urechile ciulite și ochii deschiși

Deși vorbitul în public nu implică o interacțiune directă între vorbitor și publicul său, există diverse modalități prin care audiența este capabilă să ofere feedback. Dacă publicul nu poate să-și spună opinia cu voce tare, ca vorbitor, ar trebui să poți căuta indicii non-verbale, cum ar fi limbajul corpului sau expresiile faciale ale audienței. Feedback-ul, astfel oferit de public, se poate dovedi a fi un ghid util în îmbunătățirea abilităților de a vorbi în public.

⚠️ Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Următorul curs începe pe 19-20 septembrie 2020.

Carmen Ivanov (PRO TV), Mihai Crăciun și Alex Grecu (Europa FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 80% practică și 20% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

 

Click AICI pentru a te înscrie la curs.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *