De ce ar trebui să-ți exersezi prezentarea de 10 ori înainte de a urca pe scenă 

De ce ar trebui să-ți exersezi prezentarea de 10 ori înainte de a urca pe scenă 

Du-ți discursul și prezentările la nivelul următor cu numărul magic 10. Antreprenorii, liderii, afaceriștii și profesioniștii în vânzări pun adesea aceeași întrebare: „Cât timp – mai exact – ar trebui să exersez pentru o prezentare?” Vestea bună este că nu trebuie să aloci prea mult timp pentru a ieși în evidență.

De câte ori ar trebui să repeți? Numărul magic este 10.

Presupunând că ai de ținut un discurs sau o prezentare standard de afaceri sau de vânzări care durează între 20 și 45 de minute, ar trebui să te străduiești să repeți de cel puțin 10 ori. Începe cu cel puțin zece zile înainte pentru a dedica prezentării un antrenament pe zi. Dacă prezentarea ta este de 10 minute sau mai puțin, atunci nu ai nicio scuză. Zece repetiții ar trebui să fie ușor de făcut. Vei fi uimit de rezultate. Iată de ce:

 

Practica te va deosebi de ceilalți vorbitori

De cele mai multe ori repetiția nu face parte din pregătirea unui vorbitor. Repetiția te va face din ce în ce mai bun și doar așa te vei deosebi de marea masă de vorbitori. În domeniul public speaking trebuie să lupți pentru a deveni unic în adevăratul sens al cuvântului. Nu ai vrea ca stilul tău să fie și cel al altor 100 de vorbitori.

 

Practica îți va spori încrederea în sine

Simulează condițiile din lumea reală. Dacă ai de gând să stai la prezentarea reală, atunci stai și la repetiție. Pune diapozitivele pe ecran și mergi ca și când ai ține prezentarea în fața publicului. Dacă poți convinge unul sau doi dintre membrii echipei sau pe cineva în care ai încredere să urmărească una dintre repetițiile tale, atunci fă-o.

 

Practica va îmbunătăți limbajul corpului

Un beneficiu puțin cunoscut al exersării de cel puțin zece ori este impactul pe care îl va avea asupra obiceiurilor non-verbale. De exemplu, mulți oameni nu zâmbesc în timpul unei prezentări. Par foarte serioși. Steve Jobs, de exemplu, a avut întotdeauna un zâmbet larg pe buze. I-a plăcut spectacolul – și se antrena pentru prezentările sale cu multe săptămâni înainte.

După ce ai repetat de 10 ori, vei fi memorat scenariul și punctele cheie. Acest lucru te va face mai relaxat și te vei putea gândi la gesturile tale, la ritmul vorbirii tale și vei putea începe să te bucuri. De fapt, vei începe să zâmbești și să te bucuri de proces. Odată ce faci asta, publicul tău se va distra la fel de mult ca tine.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 486

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *