Curajul, ingredientul minune într-un discurs

Curajul, ingredientul minune într-un discurs

Aristotel era de părere că cea mai de preț calitate a unui om este curajul: “curajul este prima dintre virtuțile oamenilor, tocmai pentru că le face posibile pe toate celelalte.”

curaj public speaking

 

Astăzi, curajul este una dintre cele mai neglijate arii pozitive în zona psihologică, însă studiile recente arată că prin descoperirea acestei calități, oamenii pot dobândi abilități pentru a înfrunta frica și pentru a lua deciziile potrivite la momentul potrivit.

Așadar, trebuie să ne antrenăm mintea pentru a acționa cu curaj în diferite situații ale zilei.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne dăm seama ce ne ține departe de rezultatul dorit. Când trebuie să fim mai curajoși? Cu cine trebuie să fim mai curajoși? Trebuie să ne dăm seama cum putem să ne protejăm de frică și să mergem înainte, să aflăm care este armura noastră: perfecționismul, cinismul, autocontrolul.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Este dificil să îți înfrângi temerile dacă nu ești onest cu tine însuți chiar de la bun început. Oamenii de știință au descoperit că pentru a acționa cu curaj, trebuie mai întâi să îți cunoști frica, să o înțelegi, să o admiți. Dacă vei continua să te minți singur, asta nu va duce la acțiuni curajoase și vei alege să mergi mai departe cu frică, existând riscul de a nu obține rezultate bune.

În cazul vorbitorilor în public, cea mai bună metodă de a scăpa de anxietatea care intervine înaintea unui discurs în fața mai multor oameni este repetiția. Expunerea la acest tip de frică repetată va duce în scurt timp la eliminarea senzațiilor pe care le simțeai în timpul unui speech. Vorbește în fața prietenilor, vorbește la școală, vorbește în fața colegilor de birou, la karaoke. Studiile spun că frica de vorbitul în public devine controlabilă sau chiar dispare.

Un alt aspect important în ceea ce privește curajul îl reprezintă gândirea pozitivă. Dacă vrei să devii curajos, gândește pozitiv. Dacă vrei ca totul să se năruie, gândește-te că îți va fi frică, gândește-te la ce vor crede ceilalți despre tine, că nu ești în stare să faci asta și “nu uita” să te gândești ce dezamăgiți vor fi șefii și prietenii tăi atunci când vor afla că ai dat-o în bară.

Fii pozitiv! Gândește-te la succes! Nimeni nu a reușit să facă ceva bun în timp ce se gândea că va rata o oportunitate. Și încă ceva: fii curajos!

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *