Cum treci de “blocajul vorbitorului”

Cum treci de “blocajul vorbitorului”

Odată ce ai reușit să stai în spatele unui pupitru de vorbitor în public fără să leșini, mai ai de rezolvat un singur aspect: ce trebuie să spui.

Desigur, trebuie să zici ceva interesant pentru public și să nu cauți scuze de genul:“nu am nimic de spus, viața mea e plictisitoare.”

Nu trebuie să trăiești pe muchie de cuțit fiecare minut și nici nu trebuie să fii campion olimpic pentru a împărtăși celorlalți experiența ta. Tot ce trebuie să faci este să fii tu însuți, să nu minți cu nimic și, cu cât mai personală și plină de pasiune e povestea ta, cu atât e mai bine. Învață să te cunoști, învață cine ești. Peste ce provocări ai trecut? Iată, mai jos, o listă cu întrebări pe care fi bine să ți le pui.

Care este filosofia ta? Cum vezi tu viața?

Numește momentele definitorii din viața ta. Lecțiile pe care le-ai învățat, experiența de viață, momentul când te-ai mutat în alt oraș.

Caută subiecte simple pe care le știi foarte bine. Cât de ușor de influențat ești? Cum motivezi un copil să citească? Cum plantezi o floare? Apoi, împărtășește ideile cu cei din sală.

Ce te face să râzi? Spune-i publicului ce ți se pare amuzant.

Ce te enervează? Cum ai schimba lumea în bine, dacă ai putea.

Cu ce te confrunți acum? Ce te apasă în acest moment. Spune tot ce îți trece prin cap. Dacă suferi de “blocajul vorbitorului”, vorbește despre asta. Spune-le cât de greu este să-ți găsești un subiect potrivit.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *