Cum să ții un toast remarcabil și elegant

Cum să ții un toast remarcabil și elegant

Un toast este greu de uitat. Este fie punctul culminant al unui eveniment important, fie o întâmplare amuzantă și ciudată despre care oamenii vor vorbi mult timp. Indiferent dacă participi la o petrecere de nuntă sau doar pentru a celebra succesul cuiva la o cină plăcută, iată cum să ții un toast cu clasă și să arăți grozav atunci când o faci.

 

↘ Începe cu o glumă decentă pentru a capta atenția publicului

Odată ce ai apucat paharul, având atenția tuturor și mulțumind deja gazdelor (sau oricui a organizat evenimentul), ar trebui să începi cu o glumă aleasă cu grijă; este important să câștigi imediat atenția. Asta va atrage publicul de partea ta și vor putea râde chiar de la început. Acest lucru este vital pentru că, dacă dorești să faci mai multe glume pe parcurs, ei nu vor ezita să râdă din nou.

De asemenea, să-ți adaptezi gluma la publicul pe care îl ai. Nu lua niște glume/bancuri de pe google și gata; adaugă niște gânduri serioase. Această glumă este prima ta impresie, așa că trebuie să fie un lucru sigur. Acestea fiind spuse, ar trebui să fie, de asemenea, adecvate. Dacă ești sigur 100% că publicul nu include copii, iar oamenii de acolo nu vor fi ofensați prea ușor (poate că ești familiarizat cu mulți dintre ei), poți face și altfel de glume. Dar dacă nu ești sigur, cel mai bine este să-ți păstrezi toastul curat și să eviți să spui ceva care ar putea leza pe cineva. O singură glumă de prost gust este suficientă pentru a deraia un toast întreg.

 

↘ Prezintă-te, dar nu face discursul să fie despre tine

După ce i-ai acaparat cu o glumă, oferă niște informații tuturor celor care ascultă sau explică de ce ești persoana care ține toastul. Cine ești tu? Cum îi cunoști? De ce este atât de special? Nu uita că este posibil ca unii oameni care ascultă să nu te cunoască. Păstrează discursul de început scurt, dar încearcă să creezi o poveste pentru mai târziu în timp ce explici cine ești.

Publicul este dornic să audă despre persoanele în cinstea cărora ții toastul, nu despre sentimentele sau realizările personale. Ai putea să vorbești încontinuu, dar lumina reflectoarelor ar trebui să fie asupra persoanei pe care o cinstești.

 

↘ Spune o poveste potrivită

Când vine vorba de poveștile tale, vrei să spui ceva semnificativ, și, de asemenea, potrivit și plin de respect. Chiar dacă vei fi tentat să spui o bârfă „picantă” despre cuplul sau persoana celebrată, nu face asta. Puțină lingușeală este în regulă în povestea ta, dar obiectivul tău este acela de a-i lăsa pe toți cu un sentiment bun, plăcut, chiar de amuzament. Acum nu este momentul pentru picanterii, pentru a dezvălui secrete sau pentru a vorbi despre trecutul întunecat al cuiva.

Tonul tău ar trebui să fie unul înălțător, plin de umor, laudativ și plin de sentimente bune. Un toast pe cinste, plin de povești și de umor, ar trebui să îndepărteze senzația de rutină. Desigur, se recomandă să nu exagerezi nici cu poveștile.

Când ai îndoieli, adoptă ceva simplu și elegant. Este întotdeauna mai bine să ții un toast scurt și la obiect, decât unul lung, obositor și greu de urmărit. La urma urmei, s-ar putea să nu fii singurul care va ține un toast, mai ales dacă te aflați la o nuntă, unde probabil toată lumea vrea să ajungă la bar și să danseze.

 

↘ Termină un toast cu un clinchet puternic

Sfârșitul toastului tău sau clinchetul/ciocnitul, este ultima parte importantă a discursului tău. Ar trebui ca ultima parte să fie încărcată emoțional, să legi tot ceea ce ai spus anterior și să faci ascultătorii să ridice paharele pentru a celebra împreună cu tine. Este bine să fii încrezător și să mulțumești încă o dată gazdelor.

Final ok: „Toată lumea să ridice paharele pentru mireasă și mire și familia lor!”

 

Final remarcabil: „Vă rog, ridicați paharele, mulțumim din nou domnului și doamnei X că au găzduit această seară minunată. Pentru mirele si mireasa frumoasă: să aveți o viață lungă, sănătoasă, cu copii la fel de frumoși. Vă iubim și suntem fericiți pentru voi. Noroc!”

 

Întregul tău discurs se construiește pas cu pas, ținând cont de eveniment, public. Nu lăsa toată energia să te acapareze și să transformi toastul în ceva care poate deranja sau în ceva inutil. Ca orice alt discurs, practica este necesară.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *