Cum să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare la locul de muncă

Cum să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare la locul de muncă

Comunicarea la locul de muncă începe de la individ, dar nu se oprește aici. Mediul de lucru, tehnologia și protocoalele pot influența cât de eficientă este comunicarea la locul de muncă.

Iată câteva modalități prin care îți poți îmbunătăți comunicarea la locul de muncă:

Abilitățile individuale de comunicare

Comunicarea eficientă cu colegii este cheia pentru a avea o experiență pozitivă la locul de muncă. Dacă încerci să-ți consolidezi abilitățile de comunicare ca persoană, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când interacționezi cu colegii:

Acordă atenție indiciilor nonverbale

Tonul și limbajul corpului pot transmite multe lucruri pe care cuvintele nu le transmit. Pe măsură ce vorbești cu cineva, acordă atenție tonului și limbajului corpului tău și al partenerului tău. Tonul poate fi mai greu de perceput în comunicarea bazată pe text. 

 

Ascultă

Comunicarea merge în ambele sensuri. Practică ascultarea activă prin interiorizarea a ceea ce auzi și acordând atenție intenției și emoției din spatele a ceea ce ți se spune.

 

Oferă feedback constructiv

A fi parte dintr-o echipă înseamnă că munca fiecăruia trebuie respectată. Dacă oferi feedback, păstrează un echilibru între ceea ce funcționează și ceea ce poate fi îmbunătățit.

 

Participă la întâlniri

Vino la întâlniri pregătit prin revizuirea agendei sau a notițelor anterioare pentru a înțelege ce se discută și începe să te gândești la modul în care poți contribui. Fii atent la ceea ce se spune, ia-ți notițe dacă este necesar și pune întrebări relevante.

 

Înțelege ce metodă să utilizezi

Nu fiecare problemă merită propria întâlnire. Când ai ceva de comunicat, ia în considerare importanța, urgența și complexitatea problemei și alege canalul de comunicare potrivit în consecință. Ai un simplu memento pentru echipă? Un mesaj de grup rapid sau un e-mail poate rezolva problema. Ai nevoie să aprofundezi sau să înveți pe cineva cum să folosească un instrument? O întâlnire față în față ar putea fi cea mai bună metodă.

Dacă locul de muncă are nevoie de unele actualizări tehnologice, ia în considerare abordarea managerului pentru a vedea dacă organizația este dispusă să investească.

 

Fă întâlnirile să fie eficiente

Cercetările indică faptul că doar 50% din timpul petrecut la întâlniri este considerat drept o bună utilizare a timpului de către participanți. Sunt și vești bune: există probabil mai multe moduri de a îmbunătăți modul în care se desfășoară întâlnirile în organizația ta.

Iată câteva dintre cele mai bune practici pentru a face întâlnirile eficiente:

  • Stabilește obiective clare pentru fiecare întâlnire;
  • Trimite din timp echipei agenda și alte materiale care vor fi discutate, cum ar fi prezentările, pentru ca oamenii să aibă șansa de a le revizui;
  • Invită doar persoanele care trebuie invitate;
  • Ia în considerare dacă o întâlnire este cea mai bună modalitate de a comunica ceva important;
  • Anulează o întâlnire dacă nu trebuie să aibă loc;
  • Asigură-te din timp că echipamentul tehnic funcționează;
  • Începe și termină întâlnirile la timp.

 

sursa foto: Pexels

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *