Cum să-ți construiești propriul studio de înregistrări la tine acasă

Cum să-ți construiești propriul studio de înregistrări la tine acasă

Dacă ești voice over, fără îndoială un studio amenajat în propria locuință reprezintă un avantaj major pentru tine. Gândește-te cât timp economisești dacă înregistrezi de acasă și scutești drumul inutil până la un studio pentru care mai trebuie să și plătești pentru a-l închiria.

Chiar dacă pare un pas mare pe care vrei să îl faci, amenajarea unui studio la tine acasă nu reprezintă deloc un proces complicat și nici costisitor.

Iată câteva sfaturi pentru a ști de unde să pornești.

Acum este momentul potrivit pentru a începe să lucrezi cu vocea chiar de la tine de acasă. Tehnologia de azi îți permite ca înregistrarea ta să fie una de calitate, chiar și cu un buget redus.

Cea mai bună opțiune pentru un home studio este să folosești un computer bazat pe DAW (Digital Audio Workstation). Dacă deja deții un calculator cu un procesor relativ rapid, cel puțin 8 GB RAM, un SSD sau un Hard Disk tradițional de 7200 RPM ai destulă putere pentru un studio DAW.

Placa de sunet și software-ul DAW

Aceste două elemente vin împreună, pentru că de cele mai multe ori plăcile de sunet conțin și un software DAW.

Placa de sunet sau interfața reprezintă elementul de bază al studioului tău. Microfonul și instrumentele intră în ea, sunetul este trimis în computer și tu îl auzi în căștile conectate la computer sau în boxe. Sunt recomandate cel puțin două canale. O placă de sunet cu două canale îți va permite să înregistrezi aproape orice instrument, în afară de tobe.

Recomandare: Presonus Audiobox USB 96   Cost: 99 de dolari

Placa de sunet Presonus Audiobox USB 96 vine echipată cu un DAW software. Acesta îți va oferi toate resursele necesare pentru a produce sunet de calitate. DAW-ul cu care vine Presonus se numește Studio One Artist, care este un program intuitiv pentru începători.

Microfonul

Cumpărarea unui microfon depinde de mai mulți factori, cel mai important fiind cel financiar. Sfatul nostru este să vă îndreptați atenția către un microfon Audio-Technica AT2020.

Recomandare: Audio-Technica AT2020    Cost: 98 de dolari

Căștile

Cu siguranță ai nevoie de o pereche de căști bune care să îți acopere în întregime urechile, astfel încât sunetul auzit să fie izolat.

Iată câteva variante:

  • AKG K72 Closed-Back Stereo Headphones
  • Audio-Technica ATH-M20X Closed Back Monitoring Headphones
  • Shure SRH 240A Heaphones
  • AKG K240 Studio Semi-Open Pro Studio Headphones

Cost: între 39 și 69 de dolari

Monitoarele

Dacă vă întrebați de ce mai aveți nevoie de boxe dacă tot aveți căști. Ei bine, căștile sunt perfecte pentru înregistrat, dar nu și pentru mixat. La început, mai ales dacă ai un buget limitat, poți supraviețui și fără monitoare, dar cu timpul vor trebui și ele achiziționate.

Iată câteva variante:

Alesis M1 Active MK3 5″ Powered Studio Monitors

PreSonus Eris E5 5″ Powered Studio Monitors

JBL LSR 305 5″ Powered Studio Monitors

KRK Rokit 5″ Powered Studio Monitors

Cost: între 99 și 129 de dolari

În final, vei mai avea nevoie și de un stativ și de un Pop Filter sau de un burete pentru microfon. Le poți comanda din același magazin de unde cumperi celelalte instrumente pentru a-ți crea propriul studio la tine acasă.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 2924

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *