Cum să suni mai încrezător când vorbești la telefon

Cum să suni mai încrezător când vorbești la telefon

În era în care companiile de telefonie mobilă se bat între ele pentru tot felul de oferte avantajoase pentru clienți, telefonul a devenit un fel de prelungire a noastră. Cel mai probabil, dacă tehnologia ne-ar putea permite, ne-am implanta un smartphone în corp. Ce înseamnă asta? Înseamnă că vorbim foarte mult timp la telefon.

Lăsând la o parte interacțiunea prin intermediul rețelelor de socializare, oamenii serioși comunică pe mail sau pe telefon.

Din punctul meu de vedere, oamenii te judecă instantaneu când îți aud vocea pentru prima dată. Chiar dacă nu știu cum arăți, prima tendință este aceea de a pune etichete în funcție de voce, de ton, de ritm și în funcție de inflexiunile vocii. Chiar dacă tu spui anumite cuvinte, sensul acestora este cu mult mai complex când ajung de partea cealaltă a firului. (Care fir?)

Iată câteva elemente care ar trebui să dispară din convorbirile tale telefonice:

  • Pauzele de genul ăăăăă și îîîîîî nu au ce să caute. Scapă de ele.
  • Cuvintele de umplutură, cum ar fi „ca să zic așa”, „știi”, „ceva de genul” trebuie să dispară. Te fac să fii nesigur pe tine și să pari imatur.
  • Ridicarea volumului la sfârșitul frazei. Dacă ți se adresează o întrebare, ar fi bine să dai un răspuns ferm, ca să pară că ești stăpân pe ceea ce spui. Nu răspunde unei întrebări cu o altă întrebare.
  • Tonul tău trebuie să fie unul prietenos și zâmbăreț. Zâmbește la telefon. Altfel, vei părea plictisitor sau obosit.

Dacă dorești ca vocea ta să se îmbunătățească, urmează cursurile de dicție oferite de dictie.ro. DETALII GĂSEȘTI AICI

Din punctul meu de vedere, este mult mai greu să transmiți ceva la telefon, spre deosebire de întâlnirile față în față, așa cum este mult mai greu să transmiți, fără a te ajuta de imagini, la radio.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *