Cum să scapi de bâlbâială

Cum să scapi de bâlbâială

Bâlbâiala este o tulburare de comunicare ce afectează peste 30 la sută din populația României.

Chiar dacă nu există un remediu instant în ceea ce privește acest defect de vorbire, sfaturile de mai jos s-ar putea să vă ajute să progresați și să ajungeți să vorbiți fluent.

Prima dată, ar trebui să luați legătura cu un specialist în dicție care va decide care este cel mai potrivit tratament pentru dumneavoastră. Există mai multe opțiuni care includ exerciții de dicție, terapie medicamentoasă și chiar intervenții chirurgicale pe care, desigur, nu le va efectua trainerul de dicție, ci medicii specialiști.

Apoi, urmează cel mai ușor pas de urmat. Trebuie să vă relaxați. Studiile recente efectuate de specialiști au demonstrat că stresul poate induce la tulburări de comunicare, adică la bâlbâială.

Citește și CUM SĂ GĂSEȘTI UN SPEAKER BUN

Încercați să încetiniți ritmul atunci când vorbiți. Monitorizați-vă discursul cu ajutorul înregistrărilor și apoi ascultați-vă. Veți observa că, pe măsură ce faceți mai multe înregistrări, felul în care vorbiți se va îmbunătăți considerabil și veți fi mai natural.

balbait

Atunci când purtați o discuție, nu vă lăsați întrerupți și nu îi lăsați pe ceilalți să vă termine ideile. Nu vă grăbiți și informați-l pe ascultător că trebuie să vă terminați ceea ce aveți de spus până la capăt.

Căutați cursuri de dicție de grup sau cursuri particulare. Intrați în cât mai multe grupuri de suport pe Facebook pentru a afla informații despre noile întâlniri.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Comentariu

  • Valentin Posted 03/03/2020 23:26

    Dragomir

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *