Cum să rezolvi problema “sms-iștilor” în timpul discursului

Cum să rezolvi problema “sms-iștilor” în timpul discursului

Pentru că trăim într-o lume a tehnologiei, aproape toți oamenii dețin un telefon mobil, iar cei mai mulți dintre aceștia au un telefon inteligent.

Astfel, dacă nu ești vreun sever, nu ai cum să îi obligi pe cei din public să își lase telefoanele la intrare într-o pungă. Așa că trebuie să te conformezi situației și trebuie să știi ce să faci în cazul în care unul dintre cursanții tăi umblă de zor pe telefonul mobil. Am participat la multe cursuri și întâlniri și mulți dintre speak-eri spuneau de la început: “Vă rog să vă puneți telefoanele pe silențios”. E și asta o metodă, însă personal nu te-aș sfătui să o folosești în secolul prezent. Așa că îți voi prezenta mai jos câteva sfaturi prin care poți deveni mai “important” decât cel mai bun smartphone de pe piață.

Metoda 1

Atunci când observi că cineva folosește telefonul mobil, apropie-te de el, dar nu te uita fix la acesta. În timp ce vorbești, el își va da seama că cineva sa apropie și îl va băga la loc în buzunar.

Metoda 2

Spune-i numele. Când vezi pe cineva că este absorbit de ecranul smartphone-ului, rostește-i numele: “La pauză m-a întrebat Mariana despre…”. Atunci când Mariana își va auzi numele, ea va deveni din nou atent la ceea ce ai de spus. Sau, dacă nu te-a întrebat nimic pe durata pauzei, poți să o întrebi: “Mariana, tu ce crezi despre…”. Efectul este același.

Metoda 3

Ultima metodă, care este și cea preferată de mine, este ignorarea celor care folosesc telefonul mobil. Așa cum am menționat și la început, trăim într-o eră a tehnologiei și mi se pare inoportun să obligi pe cineva să nu-și folosească smartphone-ul. De ce spun asta? Pentru că se poate ca acel smartphone să te ajute. Cum? Prin simplul fapt că te promovează. Adică? Poate că Mariana tocmai și-a dat un check-in la cursul susținut de tine. Poate că îi spune celui mai bun prieten că e la un curs foarte tare și că ar trebui să participe și el. Poate că îți face o poză când nu ești atent și o pune pe blogul ei personal după curs. Nu trebuie să ni se pare o lipsă totală de respect dacă cineva nu este atent la tine pe durata prezentării tale.

texting

 

Trebuie spus și că niciuna dintre metode nu este valabilă în cazul în care Mariana stă întruna pe telefon și nu e atentă în proporție de 90 la sută din timp. În cazul de față, trebuie să îi atragi atenția.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *