Cum îți proiectezi vocea normală

Cum îți proiectezi vocea normală

Vorbitul clar este esențial în zilele noastre, fie că vorbim de conversații amicale cu prietenii, fie că vorbim despre interacțiunile cu familia sau chiar despre discuțiile de la locul de muncă. Din acest articol veți afla care sunt pașii necesari pentru a avea o voce mai clară și acustică.

Primul pas: află care este problema

Ai probleme cu pronunțarea unui anumit sunet sau a unui grup de sunete și primești adesea mustrări din partea persoanelor cu care interacționezi pentru că nu înțeleg ceea ce spui? Ar trebuie să afli care sunt problemele tale, asta pentru că numai așa vei afla cum să le rezolvi. Ce trebuie să faci? Nimic mai simplu: apelează la un profesor de dicție. Acesta îți va putea pune un diagnostic și îți va oferi informații cu privire la problemele tale, dar și cu privire la rezolvarea lor. Dacă vei urma un curs de dicție, dificultățile de vorbire vor dispărea, însă trebuie să ții cont de un aspect important: numai prin exercițiile zilnice recomandate de profesorul de dicție vei putea să scapi de aceste probleme.

voce 2

Al doilea pas: exersează, exersează, exersează

Așa cum am menționat și mai sus, numai prin exercițiu vei scăpa de dificultățile de vorbire pe care le întâmpini. Așează-te în fața oglinzii și caută sunetul pe care îl țintești. Poziționează-ți limba, dinții și gura în diferite poziții pentru a obține sunetul pe care ți-l dorești.

dictie 3

Al treilea pas: murmuri? Nu mai murmura

Trebuie să înțelegi că în cazul în care ești acuzat deseori de colegi, prieteni sau amici că murmuri, trebuie să nu o mai faci. Vorbește mai tare și mai răspicat și, nu uita, pronunță și consoanele. Actorii din piesele de teatru, care trebuie să își ajusteze vocea astfel încât să se facă auziți și în ultimele rânduri, sunt „acuzați” deseori de oamenii care stau în primul rând că sunt stropiți cu salivă. Desigur, nu este și cazul tău, deși o pronunțare mai pregnantă a cuvintelor te va face să fii mai ușor de înțeles în conversații.

diagnosticare 4

Pasul patru: exersează-ți respirația

În cazul în care discursul tău este unul prea moale, trebuie să îți exersezi diafragma. Dacă vei reuși acest lucru, vei simți cum aerul pe care îl inspiri nu vine doar din piept, ci din zona abdomenului, aspect care te va ajuta să dai forță vocii tale. Există numeroase exerciții de respirație, însă cel mai bine ar fi să iei legătura cu un trainer de dicție care să te îndrume cu exactitate.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

Sursa foto: Wiki

1 Comentariu

  • Delia Posted 17/10/2014 07:52

    Exceptionala idee…sunt convinsa ca foarte multi tineri ai zilelor noastre au mare nevoie de aceste indrumari…

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *