Ce trebuie să știe un voice-over începător în 2024?

Ce trebuie să știe un voice-over începător în 2024?

Ce trebuie să știe un voice-over începător în 2024?

Nu mai este nicio supriză că oamenii care lucrează în industria de publicitate și marketing au înțeles că este foarte important să rupă o „bucată” din beneficiile pe care le aduce Inteligența Artificială, de exemplu.

La fel ca jucătorii din domeniul digital, să se adapteze la noua realitate are nevoie și un voice-over, mai ales dacă este la început de drum.

Deși este foarte important pentru orice om de comunicare să fie la curent cu noile tehnologii, în același timp nu trebuie să omită pașii de bază.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Iată cinci lucruri pe care trebuie să le știe un voice-over începător în 2024

1. Fii prezent pe cele mai în vogă rețele

În urmă cu peste 10 ani toate subiectele „fierbinți” ale zilei erau comentate pe bloguri, apoi au apărut Facebook și Twitter care au schimbat fundamental paradigma și comunicarea în mediul online.

Ulterior, Instagram a devenit o unealtă indispensabilă influencerilor și oamenilor din media. La fel și YouTube.

Astăzi, Tik-Tok este, probabil, cea mai importantă platformă din online. Aproape toată lumea este pe Tik-Tok, deși platforma nu este recunoscută pentru conținutul său educațional și serios. Cu toate acestea, prestigioase companii din lume au cont pe această rețea.

Este foarte important și pentru tine să exiști pe această platformă, mai ales dacă îți dorești să faci o carieră din munca pe internet.

În primul rând algoritmul este mult mai prietenos decât a ajuns să fie cel al companiei Meta, iar pentru că toată lumea este activă pe Tik-Tok, ai șansa de a ajunge la un număr cât mai mare de oameni.

De aceea, te sfătuiesc că te gândești rapid la un tip de conținut creativ și relevant potrivit pentru viitoarea ta comunitate de pe Tik-Tok.

Recent, Meta a lansat Threads, ce se vrea concurent pentru Twitter-ul lui Elon Munsk. Aruncă un ochi și acolo.

2. Construiește conținut țintit

Următorul pas este să stabilești cui te adresezi. Mulți oameni omit fără să vrea acest aspect esențial. În momentul în care ai foarte clar creionat publicul căruia te adresezi, lucrurile se simplifică enorm.

Apoi, trebuie să construiești conținut în funcție de rețeaua pe care îl publici.

Pe Threads vei formula mesajul în mod diferit de cel pentru YouTube sau Instagram.

De asemenea, în ultima vreme au prins mult teren și celebrele reels-uri de pe Instagram. Nu le rata.

3. Nu uita de etică

Mulți oameni au început să se folosească în munca lor și de inteligența artificială, iar unii chiar o fac cu mult succes.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont de felul în care alegi să faci acest lucru.

Etica e foarte importantă și chiar dacă regulile privind proprietatea intelectuală nu sunt clar trasate în cazul AI-ului, trebuie întotdeauna să menționezi aportul softurilor precum ChatGPT sau MidJourney.

4. Documentează-te

Nu doar în meseria de voice-over, ci în orice alt domeniu documentarea este un lucru de bază. Nu uita să o faci cât de bine poți.

5. Nu omite lucrurile esențiale

Nu omite nici alte lucruri esențiale precum dicția pusă la punct, excercițiile constante, cărțile de dezvoltare personală și networkingul.

Curs de Design Thinking pentru copii, 13 ianuarie 2024, la București

16 locuri sunt disponibile la cursul de Design Thinking pentru copii. Vârsta minimă de participare este de 12 ani.

Gândirea orientată către design, sau Design Thinking, așa cum a fost preluată la nivel internațional, este o metodă utilizată pentru analizarea nevoilor oamenilor și dezvoltarea de produse și servicii care să răspundă acestora.

Design Thinking nu este însă doar pentru adulți, ci se pretează foarte bine copiilor, dezvoltându-le capacitatea de rezolvare a problemelor, stimulând inovația, empatia și gândirea critică. Copiii, cu curiozitatea lor naturală și mintea lor imaginativă, sunt candidații perfecți pentru a valorifica potențialul acestui tip de gândire.

Tabăra de Radio, la Bușteni, 19-21 ianuarie 2024

Dacă vrei să te simți ca un DJ de radio avem o veste bună. Încep înscrierile pentru Tabăra de Radio!  Veți prezenta și concepe  două emisiuni de radio în regim de LIVE. Pe parcursul weekendului vom avea activități de dicție și radio, (dacă ne rămâne timp mergem și în drumeție) și, desigur, distracție și voie bună la jocurile de seară într-o atmosferă de pertrecere.

Costul total pentru Tabăra de Radio este de 1500 de lei. Te poți înscrie AICI – și bifeză TABĂRA DE Radio.

Vor fi realizate înregistrări audio cu fiecare participant în parte la activitățile de radio. Vom realiza două emisiuni de radio de la cap la coadă – cu intervenții în doi și buletine de știri.

Foto: Pexels

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din 27 ianuarie 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 744

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *