Ce să faci dacă audiența nu te place

Ce să faci dacă audiența nu te place

Una dintre cele mai mari temeri a vorbitorului în public este legată de faptul că oamenii în fața cărora va vorbi nu îl vor plăcea.

Și da, este extrem de greu să vorbești în fața unui grup de oameni care aruncă mental în tine cu mere, portocale și roșii. Însă nu trebuie să intri în panică: sunt foarte multe metode încercate și testate prin care poți să atragi audiența de partea ta.

Este perfect normal să îți faci griji în privința percepției publicului și a materialelor tale, însă cea mai importantă regulă spune că nu trebuie să ne preocupe propria persoană în proporție totală, ci mai degrabă ar trebui să ne canalizăm energiile pe modul în care trebuie să formăm discursul în funcție de oamenii din public. Adică trebuie să adaptăm designul prezentării în funcție de nevoile audienței. Totul este despre ceea ce au nevoie ei să învețe.

Așadar, cum transformăm un public din dușman în cel mai bun prieten?

Sunt câteva lucruri care îți vor crește abilitatea de a mulțumi o audiență.

#1 Vizualizează succesul.

Nu te gândi că o să o dai în bară, gândește-te că totul va decurge perfect și că la sfârșit vei culege toți laurii. Nu porni din start cu ideea că prezentarea va fi un fiasco total. Fii pozitiv. Este demonstrat: dacă te gândești că vei face bine, vei face bine. Dacă nu ești încrezător în puterile tale, vei face prost.

#2 Îmblânzește-ți autocritica.

Să îți dorești să faci mereu mai bine decât ai făcut este indicat, însă trebuie să îți schimbi dialogul intern în ceea ce privește grijile față de negativism. Dacă ai încredere în propriile tale forțe, vei impresiona.

#3 Fii fresh.

Prospețimea unui vorbitor este cheia către succes. Imaginează-ți că energia ta poate umple sala și fiecare dintre participanți se hrănește cu cunoștințele pe care le poți împărtăși, dar și cu atitudinea ta. Dacă vei fi un speaker fresh, discursul tău nu are cum să devină unul plictisitor.

#4 Învață să fii persuasiv.

Învață să fii persuasiv pentru ca discursul tău să fie în avantajul tău, iar în același timp să fie autentic.

Dar ce se întâmplă dacă publicul tot nu te place?

Ei bine, adevărul este că unii oameni nu te plac și gata. E în regulă.

Nu contează cât de șarmant și persuasiv ești sau cât de dinamic și genial, vor exista niște oameni care nu te vor plăcea tocmai pentru că acumulezi toate aceste calități. La urma urmei, asta e problema lor, nu a ta.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK. 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 622

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *