Ce NU trebuie să faci la un INTERVIU

Ce NU trebuie să faci la un INTERVIU

Interviurile de angajare reprezintă o etapă crucială în procesul de căutare a unui loc de muncă stabil. În ciuda importanței interviurilor de angajare, mulți oameni le consideră un chin. Dacă ești unul dintre ei, s-ar putea să te întrebi DE CE. Citește mai departe și vei găsi câteva motive comune pentru care oamenii nu se descurcă atât de bine la interviurile de angajare, precum și o serie de sfaturi practice despre cum să remediezi aceste probleme.

 

Lipsa pregătirii

Unul dintre cele mai întâlnite motive pentru care oamenilor le este frică de interviurile de angajare este că nu și-au făcut timp să se pregătească corespunzător. Este posibil să nu fi cercetat compania, cerințele postului sau persoana care a efectuat interviul. Această lipsă de pregătire se manifestă în timpul interviului și poate duce la oportunități ratate de a-ți demonstra abilitățile și calificările.

SOLUȚIA: începe prin a cerceta compania și cerințele postului. Citește despre trecutul companiei, valorile pe care se axează, scopul principal etc. Caută articole sau știri recente. Pregătește-te pentru întrebările care se pun în mod normal în cadrul unui interviu, revizuiește-ți CV-ul. De asemenea, poți exersa răspunsurile cu prietenii sau familia pentru a deveni mai încrezător în forțele proprii și pentru a construi cele mai bune răspunsuri.

 

Gestionarea ineficientă a emoțiilor

Un alt motiv pentru care oamenii se chinuie la interviurile de angajare se datorează emoțiilor. Acest lucru poate duce la lucruri precum uitarea detaliilor importante, bâlbâiala sau nestabilirea contactului vizual. Emoțiile prea puternice te pot face, de asemenea, să pari neprofesionist sau lipsit de încredere, ceea ce îți poate afecta șansele de a obține acel loc de muncă mult dorit.

SOLUȚIA: începe prin a respira adânc și a te calma. Respirația ajută în cele mai multe cazuri. Nu este nicio tragedia dacă nu obții acel post. Important este să treci prin toate etapele unui interviu cu calm, încercând să-ți demonstrezi toate calitățile. Imaginează-te reușind la interviu, pentru a-ți construi acea doză de încredere de care ai nevoie. În plus, pregătirea din timp te va ajuta să te simți mai relaxat și mai controlat în timpul interviului.

 

 

Incapacitatea de a-ți exprima punctele forte

Un al treilea motiv pentru care oamenii se sperie de interviurile de angajare este că aceștia găsesc dificil să își exprime punctele forte. Este posibil să nu-ți poți explica în mod clar atuurile sau de ce ești cel mai potrivit pentru respectivul job. Orice angajator vrea să știe care sunt cele mai importante calități și reușite ale unui potențial angajat.

SOLUȚIA: începe prin a-ți revizui CV-ul și a face o listă cu abilitățile, punctele forte, realizările tale. Exersează explicarea acestor detalii cu cei apropiați într-un mod clar și concis. Acest lucru te va ajuta să-ți exprimi mai bine punctele forte în timpul interviului. În plus, ia în considerare un curs de dicție și public speaking pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare. De cele mai multe ori contează felul în care vorbești, nu cât de multe pagini are CV-ul tău.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Mihai Crăciun (Radio Gold FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

Vestimentație necorespunzătoare

În cele din urmă, un alt motiv pentru care oamenii au probleme la interviurile de angajare se datorează faptului că nu se îmbracă în mod corespunzător. Îmbrăcămintea inadecvată poate face o primă impresie negativă, ceea ce îți va afecta șansele de a obține acel loc de muncă.

SOLUȚIA: începe prin a cerceta cultura companiei și codul vestimentar agreat la jobul respectiv. Alege o ținută decentă, simplă și adecvată postului și culturii companiei. Evită să porți lucruri prea strălucitoare sau care vor distrage atenția și asigură-te că hainele tale sunt curate și călcate.

 

În concluzie, interviurile de angajare pot fi o experiență stresantă, dar cu o pregătire corespunzătoare și o abordare corectă, poți depăși provocările și impresiona intervievatorul. Cercetând compania, pregătindu-te pentru orice fel de întrebări, respirând profund și relaxându-te, punând accentul pe punctele forte și îmbrăcându-te corespunzător, te poți aștepta la reușită în ceea ce privește următorul interviu de angajare.

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *