Ce faci înainte de a aplica la un nou loc de muncă? Trei tehnici pentru dezvoltare personală

Ce faci înainte de a aplica la un nou loc de muncă? Trei tehnici pentru dezvoltare personală

Ce faci când ești între două locuri de muncă și nu vrei să bați pasul pe loc? Iată trei tehnici pentru dezvoltare personală cu resurse minime.

Fie că tocmai ai terminat facultatea și vrei să te angajezi la primul tău job sau ai renunțat la un loc de muncă și ești în căutarea unuia nou, există câteva lucruri pe care le poți face și care îți vor oferi un avantaj în fața competitorilor.

Sunt lucruri simple, care de multe ori necesită resurse financiare reduse, dar care îți vor aduce beneficii considerabile pe termen lung.

1. Citește

Include în rutina ta zilnică cel puțin 20 de minute de lectură. Îți vei dezvolta cu siguranță vocabularul, ceea ce va fi un avantaj important la următorul interviu de angajare. Vei dobândi noi cunoștințe și vei căpăta noi perspective din care să privești lucrurile.

În plus, îți va crește exponențial capacitatea de concentrare.

2. Urmează un curs de dicție

Îți va folosi atât la interviurile pentru diverse companii, cât și în viața de zi cu zi. Vorbirea corectă ajută la creșterea încrederii și a stimei de sine și îmbunătățește calitatea vieții.

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este respirația în vorbire, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

Bonus, după un curs de dicție îți poți impresiona prietenii cu abilitatea de a spune fără să te încurci „Șase sași în șase saci” sau „Capra calcă piatra. Piatra crapă-n patru. Crapa-i-ar capul caprei precum a crapat piatra-n patru” – mai multe exerciții de dicție găsești, AICI.

Odată ce micile defecte de vorbire vor dispărea, iar pronunția cuvintelor va fi corectată, te vei putea exprima cu ușurință în orice situație, acest lucru fiind un atu important.

3. Organizează-ți CV-ul

Este unul dintre cei mai importanți pași de urmat când vrei să aplici pentru un nou loc de muncă. CV-ul trebuie construit schematic și nu trebuie să fie mai lung de o pagină, nimeni nu va avea răbdarea să parcurgă pagini întregi.

Indiferent dacă respectiva companie are 1.000 de angajați sau 10, timpul este important, iar un CV prea lung îți poate compromite șansele din start. Trebuie să conțină lucrurile esențiale despre tine, urmând ca la interviul față în față să detaliezi toate aspectele pe care ai vrea să le știe angajatorul despre tine.

Indiferent de domeniul în care profesezi, o dicție bună și un vocabular bogat vor constitui întotdeauna avantaje însemnate și chiar decisive pentru un potențial angajator.

Foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 782

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *