Ce faci cu mâinile în timp ce vorbești în public

Ce faci cu mâinile în timp ce vorbești în public

Încearcă să folosești gesturi largi care să-ți avantajeze poziția atunci când vorbești în public. Mișcările din timpul discursului dau dimanism, antrenează audiența și reprezintă un mod eficient de a comunica. Nu neglija niciodată limbajul nonverbal, el este la fel de important ca cel verbal.

Spre exemplu, atunci când trebuie să enumeri ceva, nu ezita să folosești gestul afișat în imagine. Primul subiect de astăzi este #1… De obicei, coatele se țin apropiate de corp și mâinile întinse și îndoite spre public.

limbaj nonverbal

Pentru a se apropia mai mult de public, unii vorbitori preferă să despartă mâinile larg, ca și când ar urma să ia pe cineva în brațe. Cu acest gest arăți publicului că ești deschis și că le acorzi încredere deplină.

Dynamic-speaker-with-gestures

De asemenea, unii vorbitori au mâini neliniștite și își apucă cu una dintre mâini unul dintre degete și stau în această poziție minute bune. Nu am considerat niciodată asta o soluție pentru că dă senzația de nesiguranță și frică în fața audienței.

fidgety-hands-2

 

Pe de altă parte, mai există și poziția “profesorului” sau “rugăciune”, însă aceasta este un pic pretențioasă și, în același timp, un pic ciudată, dar depinde de la vorbitor la vorbitor.

steeple-hands

Alții preferă să-și împreuneze mâinile, însă bine ar fi ca această fază să fie doar o pauză înainte să mai arăți ceva. Este o poziție de siguranță, nu este văzută ca fiind una care enervează publicul, însă dacă o folosești prea mult s-ar putea ca audiența să se plictisească.

hands-clasped

Atunci când nu vrei să arăți nimic, lasă-ți mâinile pe lângă corp cât mai natural. Aceste mișcări nu se învață de pe o zi pe alta. Necesită ore bune de antrenament, iar dacă vrei să devii un vorbitor de performanță cu un limbaj nonverbal perfect și adecvat situațiilor în care urmează să te implici, ai nevoie de un trainer care să te ajute să-ți ajustezi poziția corpului.

hands-at-sides

 

Și nu uitați, limbajul nonverbal transmite cel mai mult din mesajul pe care urmează să-l livrezi audienței tale. 55 la sută din comunicare se face prin limbaj nonverbal. Degeaba ai o dicție perfectă, dacă ai un limbaj nonverbal defectuos.

Manualul de dicție Șase sași în șase saci poate fi cumpărat accesând acest link.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *