Câte cuvinte trebuie să știe un copil de cinci ani și cum trebuie să le pronunțe

Câte cuvinte trebuie să știe un copil de cinci ani și cum trebuie să le pronunțe

Micuțul tău a împlinit cinci ani? Timpul trece foarte repede și el a ajuns exact la vârsta la care începe să învețe să citească și să socotească. Mai mult, este vârsta la care cizelăm pronunția și începem să ne folosim și de intonație pentru a fi mai convingători.

Este de fapt vârsta la care copiii încep să își exprime ideile de-adevăratelea. Este anul în care preșcolarii chiar își compun bagajul lingvistic și își dezvoltă abilitățile de comunicare. Evident, ritmul de învățare este influențat de o mulțime de factori, pe care însă putem să îi controlăm foarte ușor.

COMANDĂ DE AICI MANUALUL DE DICȚIE STRĂFURNICA ȘI PRIETENII SĂI 

add

Dacă interesul pentru educația copilului este unul crescut, la cinci ani acesta ar trebui să aibă înțeleagă mai mult de 2500 de cuvinte,  să citească singur scurte povestioare și să poată răspunde atunci când îl întrebi despre acțiunea din poveștile pe care le-a citit, nu doar despre ilustrațiile din cărți.

De asemenea, copilul în vârsta de cinci ani, nu ar trebui să aibă dificultăți în pronunțarea tuturor sunetelor din limba română.

Singurele grupuri de sunete mai grele ar la care se pot auzi inversiuni sunt R și L, CE- CI și GE- GI, însă aceste erori de articulație pot fi corectate foarte ușor cu ajutorul exercițiilor de dicție pentru copii. Poți alege, de asemenea, cursurile de dicție pentru copii, care rezolvă imediat aceste probleme.

Nu trebuie să te gândești că micuțul tău are defecte de vorbire dacă sesizezi aceste erori de articulație, trebuie să te gândești că trebuie să îl ajuți să depășească stadiul în care se găsește în așa fel încât, atunci când începe școala, vorbirea sa să fie impecabilă.

Ce trebuie să facă părinții

Evident, părinții trebuie să corecteze copiii imediat ce sesizează o greșeală în vorbire și în niciun caz să nu imite sau să încurajeze pronunția trunchiată a cuvintelor. Cei mici au tendința să pocească sunetele, să le inverseze, desigur într-un mod amuzant, însă acesta nu este un motiv pentru a încuraja un astfel de limbaj deoarece există un risc mare ca anumite cuvinte să rămână în vocabularul copiilor în mod greșit.  Asta înseamnă ore întregi petrecute la logoped mai târziu, și desigur, sume mari de bani cheltuite pentru reabilitarea modului de vorbire al copilului.

Indicație: înscrie-ți copilul la cursurile de dicție pentru copii pentru o lună sau două, vreme suficientă pentru corectarea oricăror probleme de vorbire.

Câte cuvinte trebuie să știe un copil de cinci ani

Atenție, până la vârsta de trei ani, copilul trebuie să poată pronunța inteligibil peste 80% dintre cuvintele pe care le cunoaște, iar numărul acestora ar trebui să depășească 2500. Este vârsta la care copiii fac progrese mari în ceea ce privește semantica și sintaxa în propoziții.

Pentru a ajunge la acest rezultat nu trebuie să îi citiți un roman, dar există cărți foarte ușoare, cu ilustrațiicare îi încurajează pe cei mici să învețe cuvinte noi, sensuri noi pentru cuvintele deja știute și să își îmbogățească limbajul.

De asemenea, la această vârstă copii încep să interpreteze. Fie că vorbim de personaje imaginate chiar de ei, care au voci diferite de vocea copilului, fie că vorbim despre personaje din povești, copiii le vor imprima, prin schimbarea inflexiunilor vocii o personalitate diferită. De obicei la momentul în care copiii încep să interpreteze, pronunția lor este una bună și trec la un nivel evoluat de comunicare, în care se folosesc de intonație pentru a fi mai convingători și mai persuasivi.

Recomandare

O carte recomandată este manualul de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii săi. Este scrisă de Carmen Ivanov și conține 20 de povești uimitoare pe care le puteți citi copiilor. De asemenea, mai conține și exerciții de dicție, pe lângă cele ascunse în povești, care îi vor ajuta atunci când se vor apropia de vârsta de 5 ani. Poveștile din carte au personaje care pot fi interpretate exact ca în desenele animate, cu voci diferite.

Manualul de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii săi, de Carmen Ivanov, este un instrument excelent pentru părinții care doresc un copil cu o vorbire precoce și ulterior cu o dicție ieșită din comun. De asemenea, vă puteți folosi și de audiobook-ul Străfurnica și prietenii săi pentru modelarea vocii și a intonației copiilor.

Manualul de dicție Străfurnica și prietenii săi poate fi comandat de pe dicție.ro – Click aici pentru comandă. 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *