Care este cel mai bun sfat pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de public speaking?

Care este cel mai bun sfat pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de public speaking?

Dacă ții des discursuri și prezentări, cu siguranță ai observat că toată lumea are ceva de spus, toți îți vor da sfaturi și te vor ghida într-o direcția sau alta. Unele sunt benefice, numai bune de urmat, altele sunt de evitat. Care este, totuși, cel mai bun sfat pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de vorbit în public?

Gândește-te mai puțin la tine și mai mult la publicul tău.

Mai precis, concentrează-te pe 3 lucruri principale:

1. Cu cine vorbești?

Află din timp cât poți de mult despre publicul tău. Cercetează și află cât mai multe detalii despre cei care te vor asculta. Adaptează-ți prezentarea la ei. Scoate din text tot ce nu are legătură directă cu ei.

Oamenii au o durată scurtă de atenție. Rămâi doar la ceea ce este necesar și concentrează-te din nou, nu asupra ta, ci mai degrabă pe ceea ce va fi cel mai util pentru public.

2. De ce ții discursul?

De ce sunt oamenii aceia în fața ta? De ce le pasă? Oferă publicului motivul pentru care să te asculte. Oamenii au apărut acolo cu un motiv. Tine cont de asta.

Spune clar publicului de ce ești acolo și de ce ești încântat să vorbești cu ei. Vorbește despre ceea ce este relevant pentru ei și spune-le de ce crezi acest lucru.

 

3. Nu face presupuneri

Nu divaga mai departe. După ce ai spus publicului ce trebuie să știe, da-i un îndemn clar la acțiune. Încheie prezentarea cu un rezumat a ceea ce ai spus, de ce ai spus acele lucruri și ce ar trebui să facă în continuare.

Nu presupune că publicul va ști automat ce să facă cu ceea ce i-ai comunicat. Și nu spera că își vor aminti să o facă mai târziu. Dacă vinzi ceva, termină prin a le cere în mod special să cumpere. Dacă dorești să se înscrie la ceva, să ai pregătite foile de înscriere. Fii pregătit să obții ceea ce îți dorești. Fă apelul la acțiune ușor, imediat și fără întreruperi.

 

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *