„Câine sur la vânătoare” sau „câine surd la vânătoare”?

„Câine sur la vânătoare” sau „câine surd la vânătoare”?

Studiile arată că folosim cel puțin 10 expresii pe zi. Majoritatea acestora sunt spuse corect, dar mai sunt câteva care, atunci când le folosim, ne dau bătăi de cap. Astăzi vorbim despre următoarea expresie: „câine sur/surd la vânătoare”.

Cu siguranță se încadrează în categoria expresiilor pe care credeai că le folosești corect, dar care de fapt s-au dovedit a fi greșite.

Nu este o expresie folosită zilnic, dar de cele mai multe ori oamenii o spun greșit. Așadar, vom desface expresia și vom analiza sensurile:

În expresia „câine sur la vânătoare” nu prea există legătură între culoarea câinelui și performanțele lui la vânătoare. Această expresie are sensul de „ineficient, inutil, nepotrivit, nelalocul lui”. Deci, varianta corectă este „câine surd la vânătoare”.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *