Ai fix 7 secunde să creezi o primă impresie bună. Cum faci asta?

Ai fix 7 secunde să creezi o primă impresie bună. Cum faci asta?

Toată lumea știe cât de importante sunt primele impresii. Dar nu toată lumea știe că prima impresie este ca „o fereastră” prin care ești văzut și ai doar 7 secunde la dispoziție să te faci remarcat.

Acest lucru înseamnă că la un interviu trebuie să acționezi repede pentru a face o primă impresie bună și să rămâi în mintea intervievatorului. Pentru a te simți bine și a trece cu brio de un interviu, iată șapte lucruri de făcut în acele șapte secunde cruciale:

#1 Zâmbește

Expresia facială este foarte importantă atunci când vine  vorba să faci o impresie bună. Trebuie să te asiguri că expresia ta spune mai multe despre tine decât o vor face cuvintele în câteva secunde. Asigură-te că nu ai o grimasă falsă, rigidă, sfidătoare sau arogantă. Optează pentru „Sunt o persoană minunată și distractivă și vreau să vorbim despre viitorul meu”, cu relaxare și căldură. Intervievatorii trebuie să-și petreacă toate cele șapte secunde gândindu-se că ești încrezător și profesionist – asta se realizează cu un zâmbet, nu cu o încruntare sau o grimasă.

De asemenea, zâmbetul ne ajută și din punct de vedere vocal. Atunci când zâmbim sunetul va ieși mult mai clar, mesajul va fi transmis în totalitate și vocea va fi poziționată unde trebuie.

 

#2 Salută

Strângerea de mână este semnalul universal acceptat care indică profesionalism, politețe și încredere. În plus, asigură-te că strângi mâinile tuturor celor din încăpere. Nu vrei să faci o impresie proastă doar pentru că ai salutat doar persoana din mijloc sau principalul intervievator. Salută-i pe toți separat și-ți vei crea o impresie bună.

 

De ce este important sa avem dictie buna la un interviu de angajare

 

#3 Prezintă-te

Probabil că cineva te-a chemat dintr-o sală de așteptare și cu siguranță ei au un dosar cu informații despre tine, așa că știu cine ești. Dar chiar și atunci când le strângi mâna spune „Bună, sunt…”, ei se vor prezenta la rândul lor și apoi poți răspunde „încântat de cunoștință” sau ceva similar. Acest lucru sparge tensiunea și oferă un prim subiect de conversație. În fiecare dintre cele șapte secunde trebuie să fii productiv – ești acolo să vorbești despre tine, chiar de la început.

 

#4 Vorbește clar

Nu este prea important să te prezinți și să spui lucruri minunate despre tine dacă cei din sală nu înțeleg ce spui. Vorbește într-o manieră competentă și sigură, asigurându-te că ceea ce spui este relevant și adecvat; pune-te într-o lumină bună și oferă-le cât mai multe informații. Asigură-te că nu vorbești prea tare sau cu un ton nepotrivit – oamenii te vor lua mai serios dacă ai o voce mai profundă. Asta nu înseamnă că trebuie să fii ca Morgan Freeman, dar gândește-te la asta, nimeni nu dorește o voce pițigăiată în birou.

Pentru ca mesajul tău să fie transmis cu claritate ai nevoie de o dicție bună, iar asta presupune antrenament. O dicție bună te va ajuta să faci mereu o impresie bună și nu vei avea niciun fel de problemă în exprimare.

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

#5 Menține contactul vizual

Oamenii te pot percepe ca fiind nepoliticos atunci când nu faci contact vizual. Prin urmare, pentru a face o primă impresie bună, asigură-te că păstrezi contactul vizual încă de când ai intrat în încăpere. Nu te holba și nu te panica, doar vorbește deschis despre tine, cu zâmbetul pe buze, dar păstrând privirea.

 

#6 Îmbracă-te inteligent

Aspectul este la fel de important ca și limbajul corpului și răspunsurile pe care le dai într-un interviu, deci aspectul trebuie să se potrivească cu ocazia. Mai bine vii prea îmbrăcat decât indecent. În plus, scoate-ți piercingurile, în afară de cercei și acoperă orice tatuaj vizibil. Vei fi judecat după apariția ta în cele șapte secunde, deci asigură-te că nu există vreun impediment.

 

#7 Așază-te atunci când ți se spune

După ce ai salutat și te-ai prezentat, pasul următor ar fi să stai jos. Cu toate acestea, este politicos să aștepți până când te invită intervievatorul. Probabil va spune doar „vă rugăm să stați jos” sau „luați loc”, dar dacă te așezi direct în fața lor, înainte să ți se spună, vei părea nepoliticos. Cel mai bun plan de acțiune pentru a face o primă impresie bună despre tine este să saluți, să te prezinți și apoi să stai jos când ți se spune.

 

Poate că sunt o mulțime de lucruri de procesat și de pus în practică, dar se va termina înainte ca tu să-ți dai seama – în doar șapte secunde. Deci zâmbește, salută, vorbește clar și îmbracă-te bine pentru a crea cea mai bună primă impresie. Restul interviului ține doar de tine.

 

Citește și: „8 trucuri pentru voce cu care vei câștiga respect la locul de muncă


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *