8 lucruri care nu ar trebui să apară în CV-ul tău niciodată

8 lucruri care nu ar trebui să apară în CV-ul tău niciodată

În zilele noastre CV-ul tău ar trebui să încadreze toată povestea vieții tale în doar o singură pagină. Cam asta te vinde și te face să fii mai vizibil decât restul turmei care vrea să se angajeze. Pe piață există anagajatori destul de experimentați care își dau seama imediat dacă CV-ul pe care îl au în față este de luat în considerare sau nu. Contează și ce treci în el, desigur. Tocmai de aceea voi menționa aici câteva puncte care nu au de ce să apară în CV-ul tău.

#1 Internship-urile tale

Angajatorii nu sunt interesați de ceea ce ai făcut pe durata facultății. Ei vor să vadă experiența acumulată din locurile de muncă pe care le-ai avut recent sau ce ai făcut imediat după ce ai terminat facultatea. Ar fi bine pentru tine să scoți din CV eventualele internship-uri și să treci lucruri relevante pentru viitorul tău loc de muncă.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK. 

#2 Notele de la școală

Poate că aceste note erau importante pentru angajatorii pe care voiai să-i impresionezi imediat după ce ai terminat facultatea. Dar acum, mediile și notele nu mai contează, asta pentru că angajatorul este interesat de experiența ta. Desigur dacă notele sunt unele excepționale, adică 9,50 sau 10, le poți trece liniștit în CV.

#3 Activitățile extracurriculare

De obicei, activitățile extracurriculare nu trebuie să apară în CV-ul tău. Chiar dacă ele arată despre tine cât ești de social într-un club sau atunci când faci un sport, ele sunt irelevante pentru un angajator. Desigur, aceste hobby-uri pot fi discutate ulterior, după ce ești chemat la interviu, dacă persoana care te intervievează te întreabă. Pe CV-ul tău ar trebui să apară abilități și cunoștințe.

#4 Joburile din timpul facultății

De cele mai multe ori, joburile din timpul facultății nu au nicio legătură cu cariera pe care vrei să o urmezi. Spre exemplu, dacă ai lucrat la KFC, nu trebuie să treci niciodată asta în CV. Dacă pe timpul verii ți-ai făcut bani de buzunar împărțind pliante la metrou, ține-o doar pentru tine. Nu e o experiență pe care vrei să o împărtășești la viitorul loc de muncă.

#5 Datele specifice la care ai obținut anumite diplome sau certificări

Aplicația pentru job-ul tău nu ar trebui să semene cu o lecție de istorie care să-i arate anagajatorului datele exacte la care ai obținut diplome sau certificări. De ce? Pentru că nu vrei ca acesta să afle care a fost perioada dintre studii și primul job.

#6 Recomandări

Este foarte bine să ai o scrisoare de recomandare din partea cuiva important în domeniu, însă rubrica aceasta nu are ce să caute în CV-ul tău. Dacă vreun angajator va dori vreodată să afle lucruri despre tine, ți-o va cere.

 #7 Calități pompoase

“Muncitor, perspicace, interesat” sunt cuvinte care nu îi mai impresionează pe angajatori, deci nu au ce să caute în CV-ul tău. Potrivit studiilor de specialitate CV-urile care conțin astfel de cuvinte pompoase sunt cel mai des respinse de manageri. În locul acestor cuvinte, poți trece verbe de acțiune care arată contribuția ta la fostul loc de muncă și cum au fost atinse obiectivele companiei.

#8 Vârsta

Știu că vârsta este foarte importantă pentru angajatori, dar câteodată poate reprezenta un impediment la angajare. Un tânăr care poate face foarte multe lucruri s-ar putea să fie respins pentru simplul fapt că există idei preconcepute despre tineret și despre experiența pe care o poate acumula un tânăr.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 1254

1 Comentariu

  • Mia Posted 06/06/2017 13:55

    Până la urmă, rămâi cu CV-ul gol. Mai ales dacă ești numai după facultate. Bullsh-t.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *