6 site-uri, în afară de cele de socializare, care te îmbunătățesc

6 site-uri, în afară de cele de socializare, care te îmbunătățesc

Poate că nu e atât de potrivită apoziția din titlu. Adică, rețelele de socializare îți îmbunătățesc viața socială virtuală, dar nu neapărat și pe cea reală sau pe tine ca om. Știm cu toții că foarte mulți dintre noi am devenit dependenți de telefoanele noastre mobile inteligente și câteodată parcă intrăm într-o transă de fiecare dată când ieșim în oraș cu prietenii. Cum există un moment de plictiseală, el este imediat eliminat cu ajutorul smartphone-ului. De câte ori nu ați văzut 5 oameni stând la masă, toți cu nasurile și ochii în ecrane, de parcă joacă un joc în rețea.

Din punctul meu de vedere, datul pe Facebook dăunează grav memoriei. Ne încărcăm memoria cu atât de multe lucruri care nu ne interesează în mod special, încât nu mai avem loc de nimic în plus. Singurul avantaj al rețelelor de socializare este că toată lumea știe despre toată lumea orice. Dar, așa cum am spus și în titlu, există și alte site-uri web în afară de cele de socializare, care chiar te ajută.

Soundofscience.info

Acesta este site-ul colegilor mei de la Gold FM, Sorin Badea și Petru Stratulat, care realizează emisiunea Sound of Science. Este o pagină plină de informații proaspete despre știință și descoperiri, dar care conține și câteva lucruri funny și invitații pe la diferite ateliere de science. A, da. Și pentru o experiență mai bună ascultați-i și la radio, acolo unde dezbat noutățile și curiozitățile din lumea științei. Emisiunea Sound of Science este difuzată de luni până joi de la 10:00 și vinerea de la 12:00, imediat după IT Republic.

Dictie.ro

Adică fix aici unde ai aterizat ca să afli ce alte site-uri mai sunt pe lumea asta și sunt bune pentru tine. Pe dictie.ro afli dacă ai probleme de dicție sau dacă ai nevoie de cursuri de dicție. Găsești o mulțime de exerciții, unele ușoare, unele grele, care îți vor dezlega limba. De asemenea, în secțiunea Shop poți găsi singurul manual de dicție pentru adulți din România, Șase sași în șase sași, și primul manual de dicție pentru copii, Străfurnica și prietenii săi.

Test de dicție! Trei probe de pronunție – Vezi dacă poți să le treci!

Wikihow

Wikihow, sau cum să înveți să faci orice îți dorești tu, îți arată cum să faci un nod la cravată, cum se împachetează cărțile într-o cutie sau chiar cum să îi arăți unei femei că ții la ea. Desigur, poate că exemplele nu sunt dintre cele mai potrivite, dar pe Wikihow găsiți foarte multe articole explicative, asta în cazul în care aveți nevoie de ajutor.

Howstuffworks

Asemănător cu Wikihow, Howstuffworks este pentru cei mai curioși dintre voi. Aici vei afla cum se transmit bolile de la animale la oameni, cum se desfășoară un cutremur sau ce se întâmplă cu un om atunci când minte.

Lumosity

Acesta este unul dintre preferatele mele, desigur, după dictie.ro. Lumosity îmbunătățește memoria, atenția și abilitățile de analiză. Îți poți antrena creierul cu jocuri interactive și oferă chiar programe personalizate de training, în funcție de nevoile tale.

Duolingo

Mi l-a recomandat o prietenă care și-ar fi îmbunătățit spaniola. Nu am pus-o să-mi vorbească în spaniolă, dar am crezut-o pe cuvânt. L-am descărcat și franceza mea nu mai era la fel de ruginită.

Foto: allphotosforyou.wordpress.com


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *