5 preconcepții despre vocea ta

5 preconcepții despre vocea ta

Vocea ta joacă un rol important atât în viața de zi cu zi, cât și în viața profesională. Vocea este cartea ta de vizită și ea te va ajuta să faci o primă impresie bună. De la un simplu apel până la prezentarea unui proiect în fața colegilor sau a șefului, trebuie să te asiguri că vocea ta este auzită clar și că mesajul exact va ajunge la audiență într-un mod cât mai eficient.

 

Iată 5 concepții greșite pe care le avem atunci când vine vorba de puterea noastră vocală:

 

❶ „Vocea mea nu poate fi schimbată.”

Într-un fel, este corect. Vocea ta este ceea ce ești și reflectă starea ta atât fizică, cât și mentală și emoțională/spirituală.

Este ca amprenta ta. Vocea ta nu poate fi schimbată. Poate că e trist, dar, cu toate acestea, vocea ta poate fi îmbunătățită. Cei mai mulți oameni nu își produc sunetul într-un mod adecvat.

Tensiunea în voce și alte preocupări obositoare sau stresante vor afecta și sunetul vocii. Dacă te-ai putea elibera de toate aceste tensiuni sau preocupări și să înveți modul corect de a-ți produce vocea, vei auzi un sunet mai bun și îți vei iubi vocea.

Cert este că ai o voce bogată, mai plină și mai încrezătoare înăuntru. Ești dispus să o descoperi, să o dezvolți și să o lași să iasă afară?

 

 

❷ „O voce bună înseamnă o voce mai profundă.”

O voce bună nu este neapărat o voce mai profundă. A dezvolta o voce mai bună nu este întotdeauna despre a merge spre tonuri mai joase. De fapt, dacă împingi vocea până la capătul maxim inferior, nu te vei simți confortabil.

Într-adevăr, o voce mai profundă atrage mai mult atenția, este ascultată cu mai mult interes decât o voce țipătoare, ușor pițigăiată.

A-ți dezvolta o voce bună este despre găsirea unui sunet mai plin și mai bogat în tine – un sunet exprimat liber și plin de rezonanță și armonie.

 

 

❸ „A vorbi înseamnă a-mi folosi gura sau gâtul.”

Vocea nu vine din gât și iese pe gură. Vocea ta se conectează cu fiecare parte din tine și reflectă cine ești. O voce bună înseamnă de asemenea o respirație corespunzătoare și o vorbire corectă, o dicție impecabilă.

Dicția este foarte importantă. Te va ajuta atât pe partea de vorbire, cât și la încrederea în sine. Și un mesaj transmis cu o dicție perfectă va fi de impact.

 

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

Când vorbești, toate organele tale vocale sunt angajate în acest proces și vibrează. Folosește-le pe deplin, activează întregul corp și vei produce un sunet puternic.

 

 

❹ „Pentru a crește volumul, trebuie să țip.”

Dacă vei țipa riști să-ți rănești corzile vocale. Creșterea volumului se referă la modificarea cantității de sunet.

Volumul și pitch-ul sunt două lucruri diferite. Majoritatea oamenilor nu fac diferența în mod clar.

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine diferența, gândește-te la acest lucru: Când dai volumul mai tare în timp ce asculți o melodie la căști, auzi muzica mai tare, dar cântărețul cu siguranță nu va începe să țipe.

Pentru a mări volumul corect, trebuie să utilizezi diafragma pentru respirație, adică respirația diafragmatică. Nu este corect să tragi aer doar în piept sau să vorbești din gât. A conduce aerul corespunzător atunci când ne folosim vocea poate evita leziuni la nivelul gâtului.

 

 

❺ „Antrenamentul vocal înseamnă că o să sun mai bine.”

Antrenamentul vocal este mai mult despre deschiderea ta, atât psihic cât și fizic. Este vorba despre a te ajuta să vorbești cu tot corpul tău, nu doar cu gura sau cu gâtul.

Elementele care te vor face să suni mai bine bine sunt inflexiunile vocale, ritmul, respirația, încrederea în sine și dicția.

 

 

În concluzie, ai un sunet mai bun în interiorul tău. Lucrează cu vocea ta, utilizeaz-o la capacitate maximă și vei descoperi puterea vocii tale

 

Citește și: „25 de sfaturi care combat frica de a vorbi în public


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *