5 pași pentru a deveni un SPEAKER MOTIVAȚIONAL

5 pași pentru a deveni un SPEAKER MOTIVAȚIONAL

A fi speaker motivațional nu este o domeniu în care poți sări pur și simplu fără nicio pregătire. Ca orice altă profesie, succesul necesită dăruire și muncă asiduă. Iată 5 pași esențiali care te vor ajuta să devii un speaker motivațional:

1. Definește și înțelege-ți nișa

Primul pas pentru a deveni un speaker motivațional este definirea nișei în jurul cărei îți vei construi discursurile. Fă-ți timp pentru a-ți da seama ce tip de motivație ești gata să împărtășești cu ceilalți. Vrei să vorbești despre concepte precum dezvoltarea personală? Să ajuți oamenii să reușească la locul de muncă? Sau poate vrei să vorbești despre puterea gândirii pozitive. Ce fel de persoană ești? Ai experiența necesară pentru a vorbi despre un anumit concept? Ai trăit o experiență marcantă care te face să crezi că îi poți ajuta și pe ceilalți să nu comită aceleași erori ca tine?

Indiferent de nișa ta, asigură-te că o definești clar, astfel încât să poți construi eficient un brand în jurul acesteia.

 

2. Obține abilitățile necesare

Odată ce ți-ai găsit nișa, este timpul să începi să perfecționezi abilitățile de care ai nevoie pentru a fi un speaker motivațional de succes. Fă-ți timp pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare, limbajul corpului, încrederea, adaptabilitatea și autenticitatea.

Pe tot parcursul procesului trebuie să înveți cum să-ți gestionezi timpul de învățare într-un mod cât mai eficient, cum să ții o prezentare fără a fi plictisitor, cum să scrii un discurs de impact etc. Există o mulțime de resurse online și offline disponibile pentru a te ajuta să-ți îmbunătățești fiecare abilitate în parte.

Descoperă și tu personalitatea vocii tale și hai la un CURS DE PUBLIC SPEAKING!

Curs de Dicție și Public Speaking

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

 

3. Dezvoltă-ți stilul de vorbire

Ai un mod unic de a-ți transmite mesajul? Dacă răspunsul este da, ar trebui să-l folosești în avantajul tău. Nu există doi speakeri motivaționali care să aibă același stil de vorbire. Fă-ți timp pentru a găsi o abordare precisă, un ton potrivit și o livrare cât mai eficientă care să rezoneze cu tine și publicul tău.

Gândește-te ce fel de glume funcționează pentru tine, la modul în care poveștile personale pot fi introduse în mod subtil în discursul tău sau dacă există un mod special în care îți place să-ți prezinți subiectele. Toate aceste elemente vor alcătui stilul tău unic de vorbire și te vor ajuta să ieși în evidență.

 

4. Identifică-ți publicul

Când începi ca speaker motivațional, este important să te adresezi publicului care are cel mai mult de câștigat de pe urma mesajului tău. Întreabă-te cine este ascultătorul ideal și adaptează conținutul în consecință. Procedând astfel, vei putea avea un impact mult mai mare atunci când îți vei împărtăși cunoștințele.

De asemenea, ar trebui să cercetezi ce platforme sunt mai potrivite pentru a ajunge la acest potențial public. LinkedIn? Instagram? Facebook etc.? Alege platforma unde este posibil să ai cel mai mare succes și începe să-ți construiești imaginea acolo.

 

5. Învață să scrii discursuri inspiraționale

Scrierea de discursuri care inspiră și motivează este o parte cheie pentru a fi un speaker motivațional de succes. Este vital să-te asiguri că materialul tău este ușor de înțeles, informativ, captivant și distractiv și unic. Nu copia. Fii sincer și caută-ți vocea interioară.

La început, ar trebui să exersezi și vorbirea în fața unui public pentru a identifica punctele slabe care trebuie îmbunătățite și să faci ulterior ajustările necesare. Odată ce ți-ai perfecționat discursul, vei fi gata să ieși în lume să-l împărtășești cu ascultătorii tăi.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *