5 motive să devii voice-over

5 motive să devii voice-over

Tot mai mulți oameni din întreaga lume, inclusiv din România, declară că și-ar schimba locul de muncă pentru un altul mai bine plătit sau care să le ofere ocazia să facă ceva mai interesant.

Reconversiile profesionale au devenit o normalitate mai ales în ultimii doi ani, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Foarte multe persoane și-au dat seama inclusiv că își pot face job-urile foarte lejer, din confortul propriei case.

În articolul de astăzi vă prezentăm o listă cu cinci motive pentru care ai vrea să fii voice-over.

#1 Te poți juca

Meseria de voice-over îți dă oportunitatea să te joci. Uneori te poți juca chiar și la propriu pentru că vei avea ocazia să dai voce și desenelor animate.

Nu trebuie să fii actor, dar poți învăța o mulțime de trucuri. Cum să intri în pielea personajului face parte din joc. Cu cât vei învăța să îți modelezi vocea mai mult, oportunitățile tale vor crește.

#2 Nu te plictisești niciodată

Ca „voce” nu te plictisești niciodată. Acest lucru se întâmplă și pentru că proiectele sunt aproape mereu diferite, deci exclus să intervină rutina, dar și pentru că ai de-a face cu foarte multe lucruri interesante.

Începând de la oamenii cu care lucrezi până la echipament. Vei învăța să folosești un soft de editare, un microfon și un mixer de sunet. Vei avea oportunitatea să îți folosești creativitatea cu toate acestea, deci ar fi imposibil să te plictisești.

De asemenea, ai nevoie de timp și de disciplină pentru a crește ca voice-over. Îmbrățișează procesul.

#3 Îți vei auzi vocea la TV

Unul dintre avantajele unui voice-over, mai ales dacă este unul bun, este că se aude mereu la TV sau la radio.

Unii voice-overi au chiar și 3-4 reclame pe calupul publicitar, la diferite branduri.

De asemenea, poți vocea unui anumit post și atunci privitorii te vor identifica cu vocea respectivei televiziuni, dar pentru asta este nevoie de multă muncă și consecvență. Una dintre cele mai longevive voci de la TV este cea a lui Valentin Teodosiu. Actorul este vocea Pro TV din 1995.

#4 Dezvoltare personală cât cuprinde

Vei crește mult ca voice-over, dar și ca om. În această meserie ai nevoie, în afară de un timbru deosebit, și de dicție impecabilă, de abilități actoricești, de abilități tehnice și de multă pasiune. Toate acestea se cultivă în timp, ceea ce va aduce automat și o creștere pe plan personal.

#5 Flexibilitate

Meseria de „voce” îți oferă o foarte mare flexibilitate. Cei mai mulți artiști vocali preferă să lucreze de acasă, unde și-au amenajat adevărate studiouri. Prin urmare, poți lucra cu oricine, inclusiv cu oameni din străinătate chiar din confortul propriei locuințe.

A fi voice-over nu este atât de ușor pe cât pare, necesită multă muncă, dar vine la pachet cu foarte multe avantaje și oportunități.

Foto: Pexels

Vrei să îţi auzi vocea pe reclame? Nou curs de voice-over

Te atrage meseria de voice-over? Vrei să îţi auzi vocea pe reclame? Vrei să lansezi un podcast şi vrei să mai lucrezi la felul în care îţi sună vocea?

Carmen Ivanov (TANĂNANA), Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Kiss FM) te introduc în lumea „vocilor”. Un nou curs de VOICE-OVER, marca Dicție.ro, se desfășoară între 04-05 iunie 2022.

Cursul este structurat astfel: 12 ore de învățare dintre care 20% teorie, 80% practică în fața microfonului.

ÎNSCRIERE:

CURS DE VOICE-OVER


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *