5 moduri prin care să te conectezi cu publicul tău

5 moduri prin care să te conectezi cu publicul tău

Atragerea și menținerea atenției publicului în timpul unei prezentări poate fi o provocare, dar cu tehnicile potrivite, poți face asta. Ca vorbitor, este vital să creezi o legătură personală cu publicul. Capacitatea ta de a stabili această conexiune este ceea ce va face diferența între un public care este implicat și care ascultă și unul care se plictisește și uită imediat ceea ce aude. Când ești în strânsă legătură cu publicul tău, poți capta și susține atenția acestora pe toată durata prezentării. Rezultatul final este că ei îți vor înțelege mesajul, și-l vor aminti și vor putea să acționeze sau să pună în practică sfaturile primite. Iată câteva modalități de a crea o legătură cu publicul tău.

 

Folosește umorul și povestește întâmplări personale

La începutul prezentării tale, nu ești decât un simplu străin pentru oamenii din fața ta. Cu toate acestea, dacă vei face o glumă sau vei împărtăși experiențe personale pe parcursul prezentării, oamenii te vor percepe mai mult ca un prieten la sfârșit. Dacă vrei ca publicul tău să se conecteze cu tine, trebuie să te cunoască și să te vadă ca pe cineva cu care se poate identifica. Poți face acest lucru inserând întâmplări din viața ta personală în discurs. Spune-le despre rutina ta zilnică, cum este viața ta sau împărtășește o poveste personală despre cum ai ajuns acolo unde ești astăzi. Aceste povești te umanizează și arată publicului tău că ești la fel ca el.

 

Stabilește contact vizual

În loc să te uiți în zare sau, mai grav, în jos, și să citești de pe ecran, concentrează-ți privirea asupra publicului. Contactul vizual este esențial pentru conectarea cu publicul. Când privești oamenii din sală în ochi, îi transformi în participanți activi la discursul tău, iar cuvintele tale vor avea mai multă greutate.

Folosește-ți corpul

Pe lângă contactul vizual, folosește-ți corpul pentru a-ți arăta pasiunea și entuziasmul pentru subiect. Mișcă-te pe scenă, zâmbește, fii atent la expresiile tale faciale și comportă-te în consecință; ești cu adevărat entuziasmat să fii acolo. Poți capta atenția publicului doar prin felul în care te miști, stai și te uiți la el.

 

Interacționează cu publicul tău

Pune o întrebare precum: „Câți dintre voi ați experimentat vreodată…?” Apoi roagă-i să ridice mâna în timp ce tu o ridici pe a ta. Fă-i să dea din cap în timp ce întrebi despre lucruri cu care pot relaționa. Fă un sondaj și cere audienței să răspundă cu o ridicare a mâinii. Toate activitățile sunt modalități de a interacționa cu publicul și de a-l implica în prezentarea ta. Interacțiunea cu publicul nu numai că îl menține implicat, dar îl ajută să se conecteze cu tine ca persoană.

 

Nu uita CUI te adresezi

Dacă te afli într-o cameră cu mecanici, probabil că nu vei începe să discuți despre ultimele tendințe în materie de muzică sau medicină. Utilizează întotdeauna referințe și exemple pe care oamenii care te ascultă se pot identifica. Aceasta ar putea însemna referințe și exemple care se pliază pe profesia lor. Ar putea însemna și a face referiri la orașul în care locuiesc. Aceasta este o modalitate excelentă de a găsi un punct comun și de a te conecta la un subiect la care se pot lega cu toții.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Mihai Crăciun (Radio Gold FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 620

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *