5 lucruri pe care nu le știai despre vocea umană

5 lucruri pe care nu le știai despre vocea umană

🗣 Cercetătorii de la Centrul Național pentru Voce și Vorbire spun că abilitatea de a cânta este o funcție a emisferei drepte din creier, în timp ce vorbirea aparține mai mult de emisfera stângă. Această teorie este motivul pentru care unele persoane care au suferit un accident vascular cerebral sunt incapabile să vorbească, dar pot încă să cânte (de asemenea, unii cântăreți celebri cum ar fi Carly Simon, Mel Tillis și Bill Withers își desfășoară activitatea fără probleme, dar uneori se bâlbâie într-o conversație).

 

🗣 Vocea conversațională este de aproximativ 60 de decibeli, dar cea mai puternică voce umană, potrivit Guinness World Records, aparține sopranei originară din Bulgaria, Smiljana Zaharieva. Se pare că vocea femeii poate atinge până la 113,8 decibeli. Un record asemănător este deținut de o profesoară din Irlanda, Annalisa Flanagan, care a reușit să să înregistreze un țipăt de 121 de decibeli sau Jill Drake (Anglia) și strigătul ei echivalent cu nivelurile de zgomot ale unui concert AC/DC.

 

🗣 Cel mai complex limbaj, cea mai complicată limbă din punct de vedere vocal este! Xóõ – limbaj vorbit mai ales în Botswana. Are 112 sunete distincte. Engleza, în comparație, are aproximativ 40.

 

🗣 Unii cântăreți pot produce patru tonuri simultan.

 

🗣 Recordul pentru cea mai joasă notă înregistrată vreodată de către o voce umană este deținut de Tim Storms. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2006, iar în anul 2008 și-a lezat ambele corzi vocale. A dispărut din Cartea Recordurilor din 2008, altcineva luându-i locul. Pe 30 martie 2012 a reintrat în Guinness World Records. Tim a reușit să coboare mai jos cu 8 octave decât cea mai joasă notă de la pian.

 

🗣🗣🗣 Știai că zâmbetul se aude? Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a obține o interpretare vocală excelentă este să te asiguri că ești confortabil în timpul sesiunii de înregistrare.

Cu toate acestea, este parte din munca ta să te asiguri că ești capabil să oferi cea mai bună performanță.

👄 Pe lângă o respirație corespunzătoare, dicția este la fel de vitală. Mai ales atunci când avem de vorbit și trebuie să comunicăm eficient. Și de mult ori mesajul trimis poate că nu este întocmai cu ceea ce am vrut noi să spunem. Claritatea și eficiența țin foarte mult de dicție. Iar asta necesită antrenament. Dicția te va ajuta atât pe partea de vorbire, cât și la încrederea în sine. Și un mesaj transmis cu o dicție perfectă va fi de impact.

 

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

Te poți înscrie acum la un curs de dicție personalizat – ONLINE

 

🎙🎙🎙 VINO LA CURS!

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Cursul va fi susținut de Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Kiss FM, Rock FM, Magic FM) și Mihai Crăciun (Radio TANĂNANA).. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Click AICI pentru a te înscrie la curs și pentru a afla mai multe detalii.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *