5 lucruri pe care copiii nu ar trebui să le facă sub nicio formă atunci când învață

5 lucruri pe care copiii nu ar trebui să le facă sub nicio formă atunci când învață

Cu atâta agitație în jur nu este de mirare că cei mici se distrag și își amână orele de învățaț. Cum îl faci pe copil să fie atent și să fie conștient de importanța timpului alocat învățării? Este important pentru părinți să monitorizeze obiceiurile de studiu ale copilului lor și să înțeleagă ce îl distrage pe copil să învețe și să observe ce acționează ca un obstacol între ei și succesul școlar.

Iată cinci exemple despre modul în care copiii pot deveni distrași:

 

↘ Telefon mobil

Nu este un secret: utilizarea telefonului mobil a devenit aproape o „epidemie” în generația actuală. Copii cu vârsta de zece ani au propriile telefoane mobile și le folosesc în mod constant; unii copii parcă se nasc cu tableta în mână. Poate fi neplăcut să studiezi pentru un test sau să îți revizuiești temele atunci când telefonul mobil începe să sune și primești mii de notificări, una după alta, sunet după sunet, distragere după distragere.

Chiar dacă alertele se opresc, cel mic va fi mereu tentat să intre în lumea digitală și să joace un joc în loc să învețe. Sau mai rau, există riscul de a copia. Așadar, telefonul nu aduce nimic bun în planul de învățare. șansa ca aceasta să fie posibilă și verificarea constantă este suficientă pentru a determina concentrarea să iasă pe fereastră. Pentru a obține cele mai bune rezultate pentru învățarea copilului dvs., este mai bine să țineți telefonul mobil departe de timpul de studiu.

 

↘ TV

Televiziunea poate fi un element care distrage la fel de mult ca un telefon mobil, dacă nu chiar mai mult. Învățarea cu televizorul pornit pe fundal poate părea inofensivă, dar urechea aude tot ce e în jur și, suprapusă informația vorbită la TV cu cea învățată, rezultatul va fi un eșec.

Ca să nu mai menționăm faptul că odată ce ți-a îndreptat privirea către televizor, copilul va fi atras acolo și nu va mai da importanță a ceea ce era cu adevărat important.

 

↘ Activități extracuriculare

Deși este important ca cel mic să aibă activități extrașcolare și să se bucure de timpul liber, acestea nu trebuie să interfereze cu activitatea școlară. Dacă încep să se suprapună, ar putea fi timpul pentru o nouă planificare a timpului. Copiii nu ar trebui să fie atât de ocupați cu activități extrașcolare deoarece, odată încărcați cu atâtea activități sau hobby-uri, nu va mai exista timp pentru activitatea lor de bază, și anume învățatul.

Dacă copilul tău este implicat în anumite activități care presupun un timp mare petrecut acolo, discută cu antrenorul/profesorul sau consilierul despre modalități mai bune de a acorda prioritate studiilor în programul copilului.

 

↘ Muzică

Muzica afectează puterea de concentrare la adolescenți. Nu, nu muzica ascultată când trebuie, ci muzica ascultată în timp ce învățăm. Muzica este recomandată și ne dezvoltă anumite abilități, dar nu ar trebui suprapusă cu timpul destinat învățării. Poate ar trebui asociată cu dansul, nicidecum cu orele de studiu.

Copiii nu și-au actualizat mecanismele de concentrare a atenției și pot fi ușor distrași. Dacă muzica are și versuri, iar copilul trebuie să rețină sau să înțeleagă un text, acesta nu va reuși să facă acest lucru sau va reuși parțial, cu lacune de memorie și tot ce va putea reda va fi o informație superficială.

Mai bine să încurajăm copilul să învețe cu voce tare pentru a sparge liniștea camerei și nu să asculte muzică

 

↘ Mâncare

Copiii nu ar trebui să mănânce în timp ce învață. Mâncarea și implicit acțiunea de a mânca este doar o altă activitate care va distrage atenția de la scopul principal – învățatul.

Mâncarea, în special mâncarea bună, va încetini nivelul de concentrare și va provoca somn și „moleșeală”, lucruri care reprezintă dușmanul orelor destinate învățării.

 

 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *