Iată 5 exerciții care-l vor ajuta pe copilul tău să pronunțe mai bine litera P

Iată 5 exerciții care-l vor ajuta pe copilul tău să pronunțe mai bine litera P

Cinci exerciții care-l vor ajuta pe copilul tău să pronunțe mai bine litera P.

O vorbire clară îți crește stima de sine și te ajută să îți exprimi cu încredere ideile. De aceea, este esențial ca un copil să își antreneze vorbirea de la o vârstă fragedă.

Ți-am pregătit câteva exerciții de dicție, pentru litera P, pe care le poți studia alături de cel mic. E și o modalitate potrivită de a petrece timp de calitate cu el.

Un monstru în vacanță, de Carmen Ivanov

Mai întâi îți recomand să începi cu câteva exerciții de încălzire.

  • Trageţi puternic de comisurile (colţurile) gurii, printr-un zâmbet forţat şi pronunţaţi cu voce tare grupul de sunete: x-o-x-o.
  • Pronunţaţi un b prelung şi vibrat. Încercaţi să vă folosiţi doar de buze pentru a emite acest sunet, iar durata sa ar trebui să fie de minimum 5 secunde.
  • Plasaţi vârful limbii pe fiecare măsea şi dinte în parte, întâi pe arcada inferioară, a mandibulei, apoi pe cea superioară, a maxilarului.

Câteva exerciții de dicție pentru litera P

Citiţi cât puteţi de repede fiecare exercițiu, fără oprire, de minimum trei ori! Ar fi util să vă înregistrați cu ajutorul telefonului, iar la final să vă autoevaluați.

Iată exercițiile pentru litera P:

#1 Primprejur plimbările prin ploaie prilejuiesc plăceri proprietarilor provinciali.

#2 Patru buburuze, roșii archebuze, bâzâie ursuze, zburând pe peluze.

#3 Pestrițul pinguin Piglipong precis se plimba prin ploaie primprejurul împrejurimilor parcului pădurii păunilor prostănaci care prindeau pene prăfuite și care pălăvrăgeau despre palatul pădurarului.

#4 Pinguinului Piglipong îi plăceau paginile cu poezii și povești  povestite de povestitori palizi și posaci cu pălării și portretele care portretizau pâlcuri de pești și pisici persane pufoase.

#5 Pădurarul pădurilor, Petrișor, era un portretar care portreta portrete portretiste cu păsări păcălite de pitici plictisiți.

Nu uita, o dicție bună îți poate crește încrederea de sine, îți poate aduce un job mai bine plătit și te ajută să ai relații mai bune cu oamenii din jurul tău.

Foto: Dicție.ro/Cristian Andrei

Hai la un curs de voice over

Dacă crezi că și tu ai o voce deosebită, dar nu știi exact cum să o lucrezi, te invit la un curs de voice over marca Dicție.ro.

Carmen Ivanov (Kiss FM) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară din mai 2024.

 

Zece sfaturi pentru a-ți menține concentrarea în timpul lecturii

 

Hai și tu la un curs de comentator sportiv cu Ion Alexandru și Mihai Crăciun

 

Un lucru important pe care orice voice-over trebuie să-l știe!

 

Cinci cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

 

Ajută-l pe cel mic să-și perfecționeze dicția! Fă aceste exerciții alături de copilul tău

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *