5 calități ale unui om de radio

5 calități ale unui om de radio

Oamenii de radio reprezintă vocea postului, creează tonul și stilul postului și stabilesc relația cu ascultătorii. Un bun prezentator de radio știe să-și captiveze și să-și atragă publicul. Următoarele calități sunt ceea ce ar trebui să posede toți oamenii de radio.

Un om de radio excelent:

🎙 Lasă emoțiile negative și starea lor proastă în urmă

Cea mai dificilă provocare pentru o mulțime de oameni de radio este controlul stării lor de spirit. Indiferent ce se întâmplă în afara locului de muncă sau dacă primești un apel care te supără, rămâi întotdeauna entuziast, energic și pozitiv. Entuziasmul este captivant, iar negativitatea îi trage pe toți în jos.

 

🎙 Își cunoaște publicul

Este important să înțelegi și să te raportezi la publicul tău, astfel încât ei să se poată raporta la tine. În calitate de om de radio/prezentator trebuie să știi și să te menții informat cu privire la ultimele știri și tendințe, astfel încât publicul să poată intra în legătură cu tine, să afle informații utile de la tine etc.

 

🎙 Folosește rețelele sociale

Lumea este acum mai conectată ca niciodată; prezența ta online îți va permite să discuți cu publicul și invers. Rețelele sociale permit, de asemenea, publicului să interacționeze și să-și împărtășească opiniile, să participe la chestionare etc. Verifică în mod regulat rețelele de socializare în timpul emisiunii pentru a vedea ce impact are online-ul asupra emisiunii tale.

Poți organiza concursuri și poți încuraja ascultătorii să își împărtășească opiniile pentru a spori implicarea online.

🎙 Este autentic

Ceea ce iubesc oamenii la cei din studiourile de radio sunt personalitățile lor. Oamenii care nu-și schimbă personalitatea când începe emisiunea sunt cei mai buni oameni de radio. Oamenii vor să asculte oameni de radio care folosesc cuvinte/fraze naturale, care sunt amuzanți, care sunt pasionați, convingători, umani.

 

🎙 Se adresează ascultătorilor ca indivizi

Ar trebui să te prezinți întotdeauna ca și cum ai vorbi cu un prieten. Radioul este un mediu intim, încearcă să te adresezi publicului ca „tu” cât de mult poți, mai degrabă decât „ascultători”. Ascultătorii sunt de obicei multi-tasking și ascultă doar pe jumătate – nu ar trebui să folosești forme de plural când vine vorba de public, deoarece acest lucru va rupe legătura dintre tine și ascultătorul tău.

 

Curs de Radio

Dacă ți se pare fascinantă o carieră în radio, Dicție.ro îți deschide calea pentru asta! Am deschis grupele pentru cursurile de radio din anul 2021. Fie că dorești să prezinți știri sau că dorești să fi animator (DJ de radio) trebuie să ai o pregătire în ceea ce privește modul în care vorbești și modul în care scrii știrile sau intervențiile ce urmează să fie prezentate în direct.

Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă pentru emisii LIVE la radio. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

Pentru înscrieri click AICI.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *