3 jocuri de public speaking pentru a-ți încuraja elevii

3 jocuri de public speaking pentru a-ți încuraja elevii

Dacă ești profesor, știi cât de important este să găsești modalități distractive și inovatoare de a-ți învăța elevii. Același lucru se poate spune și despre vorbitul în public. În timp ce unii elevi acceptă cu ușurință acest concept, alții ar putea avea nevoie de puțin mai multă convingere pentru a învăța.

Aici intervin aceste jocuri de public speaking! Sunt concepute pentru a-i ajuta pe elevi să vorbească în fața unui grup, să gândească pe picioarele lor și să-și folosească imaginația – toate abilitățile acestea le vor fi utile atunci când vor susține o prezentare sau un discurs.

VÂNZĂTORUL

Acesta este un joc clasic care poate fi folosit în multe situații diferite, dar este deosebit de bun pentru a vorbi în public. O persoană începe prin a alege un obiect mai ciudat dintr-o cutie și apoi încearcă să-l vândă celor care îl ascultă, oferind o scurtă prezentare. Câștigătorul se poate identifica prin aplauze sau prin vot.

Elevii vor învăța cum să fie convingători și cum să creeze un argument (de vânzare) rapid. Cu foarte puțin timp pentru pregătire, va trebui să fie capabili să vină cu soluții pe loc, să fie spontani, deci creativi.

 

DEZBATEREA

Aceasta este o activitate de public speaking care va atrage cu siguranță atenția tuturor. Dezbaterea, care se face echipe de câte doi sau mai mulți elevi, este o modalitate fantastică de a perfecționa abilitățile de gândire critică pe subiecte care pot fi argumentate din mai multe perspective. Nu trebuie să fie o dezbatere oficială, dar poți stabili câteva reguli de bază și chiar să te folosești de subiecte amuzante pentru a implica pe toată lumea.

Această activitate îi învață cum să cerceteze și să dezvolte un punct de vedere asupra unui subiect. Elevii vor învăța cum să-și susțină opiniile cu dovezi și raționament – abilități esențiale pentru vorbitul în public.

 

INSULA PUSTIE

Acest joc nu numai că reprezintă o aplicație prin care poți sparge gheața, dar îi face pe elevi să gândească rapid. Premisa este simplă: clasa este blocată pe o insulă pustie și nu poate lua decât un articol, un obiect. Fiecare elev trebuie să aleagă obiectul altui coleg și apoi să explice de ce obiectul său este esențial pentru supraviețuire și nu cel al colegului.

Acest joc este grozav nu numai pentru a încuraja elevii să gândească rapid, dar îi face să se simtă și confortabil vorbind în fața unui grup. Dacă ai elevi/studenți care sunt de obicei timizi sau se luptă atunci când trebuie să vorbească în fața altora, aceasta va o activitate distractivă pentru ei!


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *