13 februarie: este celebrată Ziua Mondială a Radioului

13 februarie: este celebrată Ziua Mondială a Radioului

Ziua Mondială a Radioului este celebrată în fiecare an pe 13 februarie. În 2011, statele membre UNESCO au decis să sărbătorească Ziua Radioului în această zi.

În fiecare an, ziua marchează o temă specifică. În 2023, la cea de-a 12-a ediție a Zilei Mondiale a Radioului, tema este „Radioul și pacea”.

De ce a fost aleasă acestă temă? Explică reprezentanții UNESCO:

„Radioul poate alimenta conflictele, dar, în realitate, radioul profesionist moderează conflictele aducând discuții de reconciliere și reconstrucție. Are rol important în informarea cetățenilor în termeni imparțiali și bazați pe fapte, explicarea mizelor și medierea dialogului între diferitele grupuri din societate

Întrucât războaiele încep în mințile oamenilor, în mințile oamenilor trebuie să fie construite apărările păcii”, se arată pe site-ul UNESCO.

Tot de oficialii UNESCO, radioul este caracterizat ca fiind:

„Un mijloc puternic de celebrare a umanității în toată diversitatea sa și constituie o platformă pentru un discurs democratic. La nivel global, radioul rămâne cel mai consumat mijloc de comunicare.

Este o arenă în care toate vocile se pot exprima, pot fi reprezentate și auzite.”

Curs de radio, din 16 martie 2023, la București

Vrei să nu muncești nicio zi din viață și să fii plătit extraordinar pentru asta? Vrei să îți cunoască numele milioane de oameni?

Vrei să asculți muzică și să stai pe Facebook fiindcă e în fișa postului? Fă-ți vocea auzită! E vremea ta! Începe AZI o carieră în radio! Hai printre faimoși! Microfonul îți aparține!

Dacă ți se pare fascinantă o carieră în radio, Dicție.ro îți deschide calea pentru asta! Am deschis grupele pentru cursurile de radio din 16 martie 2023. Fie că dorești să prezinți știri sau că dorești să fii animator (DJ de radio) trebuie să ai o pregătire în ceea ce privește modul în care vorbești și modul în care scrii știrile sau intervențiile ce urmează să fie prezentate în direct.

 

Tabăra de Televiziune pentru copii, 16-22 iunie 2023, la Bușteni

 

 

Alege un curs de dicție

 

Un trainer specializat îți va explica cât de importantă este dicția, cât de mult contează ritmul în care vorbim și cât de cruciale sunt pauzele atunci când vrei să amplifici efectul unui mesaj.

Alege un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

 

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *