10 obiceiuri la care oamenii de succes au renunțat

10 obiceiuri la care oamenii de succes au renunțat

Ce ești în stare să faci pentru a fi un om de succes? În ziua de azi, unii oameni preferă să se complacă în mediocritatea lor. Însă cei care vor să reușească în viață nu se numără printre aceștia.

Pentru ca munca ta să fie răsplătită, ai nevoie de o serie de reguli interne care trebuie respectate. Succesul nu are cum să vină din greșeală peste tine și nu îți va bătea niciodată la ușă. Dar dacă ți-l dorești cu ardoare, acesta va veni. Iată cele zece obiceiuri la care oamenii de succes au renunțat, asta înainte de a fi… de succes.

#1 Nu stau prea mult în zona de confort

La ce se referă? Zona de confort este zona în care te simți cel mai bine, deții controlul, ești familiarizat cu absolut orice și nu există riscul de a apărea anxietatea. Dacă vei reuși să ieși din acea zonă, nu înseamnă că trebuie să depui eforturi pentru a intra într-o stare de emoții și de neliniște. Pur și simplu înseamnă că pentru a avansa, pentru a crește, ar fi bine să încerci lucruri noi și să-ți extinzi orizonturile. De fapt, zona de confort are legătură cu riscul. Cu riscul de a nu te simți altfel decât de simți în mod obișnuit. Spre exemplu, dacă o televiziune face un reportaj despre compania la care lucrezi și ești desemnat să apari în fața camerelor de filmat, refuzul tău are directă legătură cu zona de confort. Nu vrei să simți posibilele emoții din acel moment și spui că nu vrei să participi. Însă ar fi bine să o faci. Este o experiență în plus care s-ar putea să te ajute pe viitor.

#2 Nu acționează fără să fi învățat

Omul știe cel mai bine să învețe. Beneficiile învățatului sunt simple: cu cât știi mai multe, cu atât poți face mai multe lucruri, poți dezvolta abilități și te poți dezvolta. Oamenii de succes se străduiesc să învețe în permanență lucruri noi și să-și perfecționeze actualele cunoștințe.

Dacă te oprești din învățat, vei rămâne doar cu cunoștințele de acum. Dacă faci asta, nu ai cum să îți extinzi abilitățile. Ca exemplu, gândește-te că Bill Gates nu ar mai fi învățat absolut nimic după ce a avut succes. Cum ar fi arătat internetul acum?

#3 Nu se tem în a cere sfaturi

Atunci când trebuie să iei o decizie grea, dacă ceri sfaturi de la alți oameni care au mai trecut prin ceea ce faci tu, poate face diferența. Spre exemplu, zilele trecute am vrut să iau decizia de a mă înscrie la un master într-un domeniu nou, însă după ce am vorbit cu câțiva oameni care au trecut prin acele cursuri, mi-am schimbat cu totul direcția și am decis să urmez cursurile unei alte instituții.

#4 Nu se pierd în micile detalii

Dacă te pierzi în cele mai mici detalii, riști să îți pierzi concentrarea și să uiți despre imaginea în ansamblu. Nu contează de câte ori dai greș, contează să revii de fiecare dată până îți atingi scopul final. Restul sunt doar mici detalii.

#5 Nu fac mai multe lucruri în același timp

De obicei, multitasking-ul este considerat ca fiind un skill aparte al oamenilor. Însă, adevărul e că nimeni nu are aptitudini de multitask. De fapt, multitasking-ul poate scădea productivitatea. Cei care au succes se concentrează pe o activitate pe care o duc la bun sfârșit fără întrerupere. Atunci când vrei să faci mai multe lucruri în același timp, îți limitezi abilitatea de a te concentra mai mult pe o anumită sarcină și ai șanse foarte mari să nu faci nimic cum trebuie.

#6 Nu se mint singuri

Oamenii de succes recunosc în sinea lor atunci când au o problemă și încearcă să o rezolve cât mai repede. Dacă s-ar minți singur, ar îngropa-o și aceasta s-ar păstra. Nu are rost să te minți singur: dacă negăm adevărul, negăm și propriul nostru potențial.

#7 Nu se tem să ceară feedback

La fel ca sfaturile, și feedback-ul este foarte important. De ce? Pentru că îți oferă o altă perspectivă asupra situației. Câteodată se întâmplă să nu vezi soluția, care se află chiar în fața ta, și o altă persoană s-ar putea să-ți arate calea. Dacă ceri feedback înseamnă că vrei să te perfecționezi.

#8 Ei nu urmează, ei se lasă urmați

Există două tipuri de oameni: lideri și adepți. Cei care au succes sunt cei care conduc grupuri de oameni. Oamenii de succes nu au ajuns acolo unde au ajuns pentru că au nimerit acolo. Nu au urmărit pe nimeni până la linia de sosire. Cei care au succes acum sunt cei care și-au pavat singuri drumul.

#9 Nu lasă trecutul să le dicteze viitorul

Zicala aceasta spune tot. Nu contează ce greșeli ai făcut în trecut sau ce rateuri ai dat. Contează că ai învățat din greșeli și acum ești mult mai puternic. Obiectivul rămâne același.

#10 Nu umblă cu negativiști

Persoanele negativiste distrug. Ce? Orice. Nu sta lângă oameni negativiști. Dacă stai lângă acest gen de oameni, vei privi și tu lucrurile cu aceiași ochi. Nu ai nevoie de asta. Trebuie să fii optimist și să stai alături de oameni deschiși la minte.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK. 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *