10 obiceiuri ale unui vorbitor profesionist

10 obiceiuri ale unui vorbitor profesionist

Ai participat vreodată la o conferință și ai avut plăcerea de a asculta un vorbitor cu adevărat extraordinar? Dacă da, s-ar putea să te întrebi ce lucruri a trebuit să facă pentru a deveni un vorbitor atât de grozav. În timp ce unele dintre ele ar putea fi atribuite carismei și personalității, adevărul este că vorbitorii cu adevărat de succes iau adesea măsuri zilnice pentru a-și atinge obiectivul de a deveni un vorbitor extrem de eficient. S-ar putea să existe oameni cu un talent înnăscut pentru acest domeniu, dar majoritatea trebuie să muncească din greu pentru a se evidenția în această industrie. Din fericire, există lucruri pe care le poți face pentru a păși spre calea devenirii un vorbitor mai bun. 

 

Iată o listă cu zece obiceiuri ale vorbitorilor extrem de eficienți:

1. Sunt pasionați de subiectul ales

Ia în considerare acest lucru atunci când vrei să ocupi de un loc de muncă. Este ceva ce te pasionează și-ți face plăcere? Încearcă să cauți oportunități de a vorbi pe subiecte care te interesează și pasionează. Când ești pasionat de subiectul tău, publicul îți va simți entuziasmul și se va „hrăni” din el.

 

2. Participă la cursuri, ateliere, workshop-uri

Succesul nu se întâmplă peste noapte. Este nevoie de multă practică pentru a deveni un vorbitor de succes. Pune-te în fața altora care sunt pricepuți în acest domeniu și te pot învăța strategii. Fă-ți timp pentru a participa la ateliere și cursuri pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.

 

3. Sunt maeștri ai disciplinei și pregătirii

Magia pe care o vezi nu se întâmplă după 2-3 repetări ale unui discurs și o ținută elegantă. Este nevoie de o cantitate enormă de muncă, practică și pregătire. Gândește-te mereu la inspirația pentru următoarea ta prezentare. Subiectele ar trebui să vină din experiențe de viață. Gândește-te cum toate aceste experiențe pot fi folosite pentru a-ți spune povestea. Apoi, investește mult timp pregătindu-te și repând.

 

4. Se conectează cu publicul

Vorbitorii eficienți își cunosc publicul, nevoile, dorințele și provocările lor. Acest lucru le permite să construiască o conexiune mai puternică cu acesta. Publicul, la rândul său, își va menține atenția mai mult timp.

 

5. Au un scop clar

Vorbitorii de succes își încep prezentările cu sfârșitul în minte. Ei au un obiectiv clar pentru prezentare și știu ce vor să știi, să simți și ce ar trebui să facă publicul imediat după prezentare.

6. Implică publicul

Interacțiunea cu publicul este una dintre cele mai eficiente strategii de vorbire. Prezentatorii eficienți implică publicul punând întrebări, îndemnându-i să gândească și chiar implicându-i în demonstrații. Cel mai bun mod de a face mesajul tău să rezoneze cu publicul tău este să-l faci parte din conversație.

 

7. Repetă

Chiar și cei mai buni vorbitori recunosc importanța practicii. Ei petrec destul timp exersându-și și repetându-și prezentările, astfel încât să pară impecabili în momentul în care îi vezi.

 

8. Vizualizează succesul

Să vorbești în public nu este ușor, nici măcar pentru un vorbitor experimentat. De aceea, vorbitorii eficienți își petrec timpul meditând și vizualizându-se făcând o prezentare de succes. Există atât de multă putere în gândirea pozitivă și, dacă te imaginezi că faci ceva bine, șansele ca tu să reușești sunt considerabil mai ridicate.

 

9. Încep și se termină în forță

Una dintre cele mai bune modalități de a oferi o prezentare eficientă este să începi în forță și să termin în același stil. Dacă ai o deschidere și o închidere remarcabile, nu contează la fel de mult ce faci la mijlocul prezentării. Nu rata ocazia de a implica imediat publicul și de a le lăsa o impresie de durată.

 

10. Sosesc mai devreme

Prezentatorii de succes își fac apariția mai devreme oriunde trebuie să meargă sp vorbească. Își fac timp să se familiarizeze cu locul, să-și testeze tehnologia și să simtă publicul. Ei se întâlnesc cu membrii publicului, creând o legătură personală chiar înainte de a urca pe scenă.

 

Descoperă și tu personalitatea vocii tale și hai la un CURS DE PUBLIC SPEAKING!

Curs de Dicție și Public Speaking

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *