10 diapozitive pe care să le incluzi în următoarea ta prezentare PowerPoint

10 diapozitive pe care să le incluzi în următoarea ta prezentare PowerPoint

Diapozitivele care trebuie incluse într-o prezentare PowerPoint depind de subiectul prezentării tale și de publicul căruia te adresezi. Există câteva puncte generale care te pot ajuta să creezi o prezentare convingătoare și de succes. Pe lângă asta, există diapozitive cheie pe care trebuie să le incluzi într-o prezentare, în ciuda subiectului.

 

Cele mai importante diapozitive pe care să le incluzi în prezentarea ta:

1. Titlu

Primul diapozitiv al prezentării tale ar trebui să fie cel cu titlul. Acest slide ar trebui să includă numele companiei sau organizației, logo-ul și orice alte informații relevante despre tine ca vorbitor. De asemenea, poți include o poză cu tine sau una reprezentativă pentru contextul în care te afli.

 

2. Cuprins

Un cuprins este important într-o prezentare deoarece ajută publicul să știe ce lucruri se vor discuta în prezentare și unde să găsească anumite puncte sau subiecte care îi interesează. De asemenea, este mai ușor pentru public să te urmărească deoarece va ști ce puncte urmează.

Informațiile pe care ar trebui să le incluzi în cuprins includ subiectele pe care le vei discuta, precum și link-uri care duc la alte diapozitive sau puncte din prezentare.

 

3. Slide-ul introductiv

Acest slide ar trebui să introducă publicul în subiectul prezentării tale și să ofere un anumit context pentru acesta. Este important să fii clar și concis atunci când scrii acest diapozitiv deoarece acesta va da tonul restului prezentării.

 

4. Slide-ul cu informații

Aici vei oferi audienței informații despre subiectul ales pentru a le oferi o mai bună înțelegere a ceea ce urmează. Ar trebui să încerci să-l păstrezi interesant, dar ar trebui, de asemenea, să te asiguri că ei știu că aceste informații sunt necesare pentru a înțelege subiectul. Mai mult, trebuie să te asiguri că toate informațiile sunt reale și corecte.

5. Slide-ul cu miezul problemei

Acest slide ar trebui să identifice problema cu care se confruntă publicul tău. Trebuie să te asiguri că expui clar problema, de ce există, cine este afectat de ea, cât de gravă este, consecințele nesoluționării și cum plănuiești să o rezolvi.

Acest diapozitiv este adesea denumit diapozitivul „de ce?”, deoarece este important să explici motivația din spatele soluției tale. Cel mai important, atunci când prezinți, este să descrii problema cu propriile cuvinte. Evită să folosești jargon tehnic sau acronime, cu excepția cazului în care sunt recunoscute pe scară largă sau explicate clar.

 

6. Slide-ul cu soluția

Aici prezinți o soluție la problema care a fost identificată în diapozitivul anterior. Trebuie să te asiguri că soluția ta este clară și concisă și că oferi o modalitate pentru ca oamenii să o implementeze.

Pentru o soluție bună:

  • Asigură-te că soluția este ușor de implementat;
  • Asigură-te că prezinți imagini care arată că soluția funcționează și de ce funcționează;
  • Utilizează un text ușor de citit și de înțeles;
  • Asigură-te că diapozitivul cu soluția are câteva puncte care ies în evidență;
  • Păstrează dimensiunea fontului mare, astfel încât să poată fi văzut de la distanță.

 

7. Slide-ul vizual

Un diapozitiv vizual este unul care conține grafice și/sau diagrame captivante. Sunt folosite pentru a „capta” atenția publicului și a explica vizual concepte (nu uita, o imagine face cât o mie de cuvinte). După cum sugerează și numele lor, diapozitivele vizuale ar trebui să fie „vizuale”. Dacă ai mult text pe acest diapozitiv, atunci nu este cu adevărat un diapozitiv vizual.

 

8. Slide-ul concluzie

Acest diapozitiv rezumă ceea ce s-a discutat în prezentarea ta și oferă o privire de ansamblu asupra punctelor principale. De asemenea, ar trebui să incluzi un îndemn la acțiune în acest slide, astfel încât publicul să știe ce trebuie să facă în continuare.

9. Întrebări și răspunsuri sau Slide-ul feedback

Aici vei cere și părerea publicului despre subiectul discutat. De asemenea, poți include informațiile tale de contact, astfel încât oamenii să te poată contacta.

 

10. Slide-ul mulțumesc

Acest slide marchează felul în care îți arăți aprecierea față de public pentru timpul și atenția acordate și colegilor care te-au ajutat să realizezi prezentarea cu succes.

Acestea sunt cele mai importante diapozitive care ar trebui incluse în prezentarea ta. Cu toate acestea, în funcție de subiectul prezentării, poate fi necesar să incluzi și alte diapozitive, cum ar fi:

  • Un diapozitiv cu adresa URL a site-ului web al companiei sau organizației tale;
  • Un diapozitiv care conține orice alte informații relevante despre tine în calitate de prezentator etc.;

Având în vedere aceste sfaturi generale, poți crea o prezentare PowerPoint care este adaptată nevoilor specifice ale publicului. Nu uita să fii clar și concis și să folosești imagini și grafice pentru a-ți explica punctele de vedere. Nu realiza o prezentare prea lungă. Cel mai important, exersează întotdeauna înainte, astfel încât să ai încredere atunci transmiți acele informații audienței.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *