10 cărți pe care fiecare copil ar trebui să le citească

10 cărți pe care fiecare copil ar trebui să le citească

Cititul este și va rămâne un element important în procesul de dezvoltare intelectuală și personală a copiilor. Culmea e, că toți copiii adoră poveștile, asta dacă sunt citite chiar împreună cu părinții. Cu cât va citi mai mult în copilărie, cu atât mai bine va fi definită personalitatea copilului la maturitate.

Unul dintre cele mai simple moduri prin care părinții își pot ajuta copiii să devină cititori mai buni este să le citiți în fiecare zi.

Le puteți citi aceleași cărți în mod repetat, dacă asta își dorește cel mic. Poate vi se pare plictisitor, dar copiii mici învață prin repetiție. Lăsați copilul să completeze propozițiile pe care deja le știe, în urma citirii repetate a aceleiași povești și desigur, să continue ceea ce spun personajele principale. Veți constata că cel mic va știi pe de rost propoziții și le va finaliza înaintea voastră și va observa dacă săriți vreun cuvânt.

Strafurnica si prietenii sai, manual de dicție pentru copii

FĂ-I CADOU COPILULUI TĂU MANUALUL DE DICȚIE PENTRU COPII: STRĂFURNICA ȘI PRIETENII SĂI

Dicție.ro vă propune 10 cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui copil:

  1. Străfurnica și prietenii săi, de Carmen Ivanov – singurul manual dicție pentru copii din România. Conține 20 de povești uimitoare cu exerciții de dicție ascunse în text și peste 400 de aplicații practice.
  2. Harry Potter, de J.K. Rowling
  3. Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov
  4. Micul prinț, de Antoine de Saint Exupery
  5. Morcoveață, de Jules Renard
  6. Cartea junglei, de Rudyard Kipling
  7. Prinț și cerșetor, de Mark Twain
  8. Amintiri din copilărie, de Ion Creangă
  9. Colț alb, de Jack London
  10. Hansel și Gretel, de frații Grimm

Lectură plăcută!


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *