Te ajută sau nu un curs de Public Speaking?

Te ajută sau nu un curs de Public Speaking?
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Atunci când urmezi un curs de public speaking ai mari așteptări. Crezi că îți vei învinge teama de a vorbi în public și că vei deveni unul dintre vorbitorii de performanță. Așa-i?

Ei bine, din punctul meu de vedere, arunci timpul și banii pe geam dacă te hotărăști să participi la un astfel de curs.

Acum vor fi mulți cei care vor spune: da, dar pe mine m-a ajutat. Într-adevăr, primești feedback de la oameni cu experiență în domeniu, afli dacă stilul tău este bun sau dacă are nevoie de câteva schimbări și, nu în ultimul rând, îți antrenezi vorbirea, toate acestea într-un cadru forțat care nu seamănă deloc cu ce se întâmplă în viața reală.

În niciun caz emoțiile trăite în timpul unei prezentări nu se compară cu cele trăite într-un mediu în cadrul unui curs de vorbit în public. Unde mai pui că poți să primești aceeași informație din cititul articolelor de pe net sau din cărțile care prezintă tehnici ale abilităților de prezentare sau chiar din propriile tale filmări, făcute acasă, atunci când te pregătești pentru un nou discurs.

Mai mult decât atât, cursurile de public speaking te pot face să devii mai puțin autentic. Stai așa! Ține capul drept! Plimbă-te! Uită-te la toți cei din sală! Te uiți la prea mulți! Fă mai puține gesturi! Acum, mai multe!

Pe lângă asta, sunt sigur că vei uita în proporție de 95% tot ce vei învăța la curs, asta după câteva luni.

Spun toate lucrurile acestea nu doar din propria experiență, ci și pentru că la cursurile noastre de dicție au venit foarte mulți oameni dezamăgiți care au urmat training-uri de public speaking în România, ținute de foști jurnaliști sau actori care nu au lucrat niciodată în mediul de afaceri. În plus, a trebuit să lucrăm suplimentar pentru a scăpa de gesturile nenaturale dobândite în timpul ședințelor minunate de public speaking.

Ca director de companie sau manager trebuie să te conectezi cu publicul, să inspiri audiența și să pari cât mai natural atunci când o faci. Lucruri care nu se pot transmite prin gesturi robotice, perfecte, învățate pe la cursurile de public speaking.

Poți învăța cum să faci asta doar dacă exersezi în timpul propriilor prezentări. Citește! Citește mult! Uită-te la alți oameni de succes care vorbesc în public. Fură de la fiecare câte ceva și formează-ți propriul stil. Filmează-te și vizionează ce ai reușit.

Vino la un curs de dicție. 🙂

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *